Hoppa till huvudinnehållet

Ida Hallquist om vardagen efter Idol: "Nu händer det saker"

Publicerad:
Det ljusnar för Ida Hallquist. Ny musik är på gång och eventuellt även medverkan i en tv-produktion.
Det ljusnar för Ida Hallquist. Ny musik är på gång och eventuellt även medverkan i en tv-produktion. Foto: Privat

Ida Hallquist går mot ljusare tider och bollar lärarjobb med möjligheter inom musik och tv.

NWT stämmer av läget med den tidigare "Idol"-deltagaren som i veckan har fått flera spännande öppningar vad gäller framtiden.

Det är några månader sedan "Idol"-bubblan sprack för Ida Hallquist. Hon charmade både tv-publiken och juryn när hon med sitt naturliga sätt att vara "gick rakt genom tv-rutan" som det heter.

Men nu är hon tillbaka i vardagen, i "ekorrhjulet" som hon säger. Och hon trivs väldigt bra med det just nu, för planer finns det gott om. Både vad gäller ny musik och tv-möjligheter.

– Det har varit otroligt härligt att få komma in i vardagen med mina tjejer igen, säger Ida Hallquist om tiden efter "Idol".

Hon är förkyld, det har varit veckor med vabb och sjukdomar som avlöst varandra.

– Men nu börjar det bli allt ljusare ute vilket får mig att må bra, jag är väldigt beroende av ljuset.

Det har inte varit helt självklart vilken väg i livet hon skulle välja efter äventyret i "Idol". Det fanns så många vägar att välja – musik och mer tv, eller skulle hon söka sig till fler roller som skådespelare?

– Stressen över vad tusan jag skulle ta mig för var jobbig. Kul att ha många ben att stå på såklart, men samtidigt svårt att välja vilket ben jag skulle börja med. Vad skönt det vore om jag bara ville sjunga! Eller bara göra tv! Då kunde jag helhjärtat gå in i en grej.

Lösningen blev att säkra upp vardagen med ett halvtidsjobb.

– Jag höll på att få panik. Men så hörde jag av mig till skolan där jag jobbat tidigare och de erbjöd mig en halvtidstjänst som speciallärare.

Hon arbetar med elever från årskurs 2 till 5 och stortrivs i rollen som lärare.

– Jag undervisar barn och hänger med fantastiska kollegor samtidigt som jag har tid att bygga upp framtiden. Jag ÄLSKAR att undervisa, det ger så otroligt mycket energi.

Tillsammans med sina döttrar Lotta och Stella.
Tillsammans med sina döttrar Lotta och Stella. Foto: Privat

Ska sjunga på svenska

När det gäller framtiden så börjar det hända saker rörande hennes musik. Tidigare i veckan la Ida Hallquist upp ett klipp på sociala medier där hon presenterade en del av en låt hon arbetar med.

– Det är mest melodier jag jobbar med, jag är sämre på texter. Det har öppnats dörrar för min musik den här veckan. Jag ska få göra något som har varit på min bucket list.

Exakt vilket fönster det är som står öppet är hon förtegen med, alla detaljer är inte på plats än.

– Jag ska skriva musik med andra, mer än så får jag inte säga. Men allt känns väldigt bra: Jag har inlett ett samarbete med ett management som kan hjälpa mig inte bara med musik, utan även tv. Förhoppningsvis kan de hjälpa mig att hamna rätt.

Ny musik är tänkt att komma ut under året.

– Det är målet.

Nu när "Idol" är borta och du står helt fri att vara dig själv – hur kommer din musik att låta?

– Jag vill hitta en egen nisch. Folk gillar när jag sjunger på svenska har jag förstått, så det är jag lyhörd inför. Men kanske inte att musikstilen i sig är typisk svensk, jag gillar funk och soul. Lite Meghan Trainor-vibe kanske.

Ida Hallquist under ett av hennes framträdanden i "Idol".
Ida Hallquist under ett av hennes framträdanden i "Idol". Foto: NWT Arkiv

Mådde piss förra året

Det finns även möjliga öppningar inom tv för henne.

– Jag har fått en förfrågan om medverkan i ett program. Men inget är klart, så vi får se. Det är kul att nu händer det saker. Jag har många krokar ute.

En annan sak som pockar på hennes uppmärksamhet just nu är den pågående Melodifestivalen. Hon är ett stort fan.

– Älskar mello! Jag mår bra av mello. Det var tydligt förra året vid den här tiden då jag mådde piss. Jag kollade inte på ett avsnitt och minns att jag tänkte "Jag mår verkligen inte bra, jag tittar inte ens på mello". Det var första gången i mitt som jag inte tittade. Så lyckan är desto större i år, jag går all in.

Döttrarna Lotta och Stella har också uttryckt visst intresse för musiktävlingen.

– Lotta fyller fem och gillar musik, fina kläder och show. Om jag bara låter henne vara vaken kommer hon säkert tycka det är superkul att titta på mello.

Hundratals kom för att se Idol-Ida sjunga på Stora torget: ”Nu är vi hemma, va?”Ida Hallquist om upplevelsen av Idol: ”Jag fick sämre självförtroende”Fansens frågor till Ida Hallquist: Om kärlek och ångestNu får Idol-Idas pappa äntligen vara på plats: "Hon har redan vunnit"Känslostorm efter Idol-resultatet: ”Aldrig varit så jobbigt”Ida Hallquist sjunger Oscars hyllning till Sven-Erik MagnussonIdol-Ida om skuldkänslorna: ”Måste jobba på det”Idol-Ida om den enorma responsen: "Många tycker att jag känns äkta"

Artikeltaggar

Ida HallquistIdolKändisarLärareLåtskrivandeMelodifestivalenMusikNöje/KulturSångSkådespelareSoulTV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.