Mitell om stjärnans status inför möjliga comebacken: ”Bra start”

Publicerad:
Tomas Mitell körde hårt med manskapet under onsdagsträningen, men nu väntar ett par dagars ledighet. Foto: Tommy Pedersen

Fys plus is har varvats i Löfbergs arena de senaste dagarna. Nu väntar ett par dagars vila för både spelare och ledare som slitit hårt på slutet.

– Skönt, konstaterar Tomas Mitell.

Onsdagen innebar en ny tuff träningsdag för Färjestad. Men nu väntar rast och vila för hela truppen (förutom Joakim Nygård och Theodor Lennström som är på landslagsuppdrag).

– Det blir bra med några dagars ledigt nu. Andas, rensa skallarna lite och så syns vi på söndag igen, säger Tomas Mitell.

Att truppen varit skadeskjuten kan vara den mest överanvända formuleringen den här säsongen. Men som NWT rapporterade tidigare i veckan finns det hopp om att få tillbaka ett par namn när SHL återvänder till veckan.

Per Åslund har svarat bra på träning under veckan och Tomas Mitell hoppas kunna placera in honom i laguppställningen på tisdag.

– Han körde fullt igår och det var samma nu. Det blev en bra start för honom. Nu blir det någon eller några dagar vila, kanske något pass med juniorerna och sen kör vi igång igen på söndag.

FBK-tränaren medger att uppehållet kommer lägligt med tanke på formkurvan.

– Det var väldigt välbehövligt för oss. Vi hade väl inte vår bästa streak där de senaste fem/sex matcherna. Vi gick hårt på folk och det blev lite trötta skallar. Vi hoppas få tillbaka ”Åsa” i alla fall och kanske Max Lindroth. Det blir stor skillnad för varje etablerad spelare som återkommer.

Uppehållet innebär inte bara en paus för spelarna. Även tränarteamet får andas ut lite innan säsongen går in i skarpt läge igen.

– Skönt att få ett break och ladda om batterierna lite. Sen går det i ett och det blir slutspel på ett eller annat sätt. Det här är sista chansen till lite ledigt.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLöfbergsSHLTomas MitellTräning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare