Hoppa till huvudinnehållet

Busschaufför: Risk för allvarlig olycka vid Engelska skolan

Publicerad:
Värmlandstrafik borde fundera på en ny linje enbart för Engelska skolans elever, skriver signaturen ”Stadsbusschaufför”.
Värmlandstrafik borde fundera på en ny linje enbart för Engelska skolans elever, skriver signaturen ”Stadsbusschaufför”. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På eftermiddagarna när eleverna ska åka hem med buss fyra råder full kalabalik. Barnen knuffas och bråkar vid hållplatsen och ibland hamnar nån ute i körbanan. När de ska kliva på bussen blir de som tokiga och trycker in varandra i bussen.

Risken att någon blir klämd eller ännu värre nertrampad är överhängande. Liknelse med olyckor vid fotbollsarenor är uppenbar. Skolan har ibland två personer ute vid hållplatsen, tyvärr har dessa har ingen som helst möjlighet att lugna ner eleverna. Väl ombord är slarvet med betalning omfattande, många blippar inte sina kort och vissa som gör det har ogiltiga kort. På resan in till torget är ljudnivån skadligt hög och man lider med de stackars resenärer som är på väg hem från Bergvik. Vi chaufförer upplever detta som mycket stressande och jag kan intyga att det finns inte en enda förare som inte mår dåligt av denna resa. Man har en klump i magen varje gång man kör fyran på eftermiddagen.

Detta problem är inget nytt utan har förekommit under flera år med varierande intensitet. Nu upplever jag att det är värre än någonsin och görs inget drastiskt kommer det förmodligen sluta med att någon eller några elever kommer att bli allvarligt skadade. Kan tillägga att visst är barn på andra skolor uppsluppna efter skoldagen, men ingen annan skola är i närheten av det kaoset som råder vid Engelska skolan.

Jag hoppas verkligen att kraftfulla åtgärder verkställs omgående; staket, fållor liknande de på nöjesfält, fler personal etcetera är några tips.

Rektor, lärare samt föräldrar måste ta sitt ansvar nu innan det är för sent!

Att ta bort linje 59 var ingen bra idé då det inte längre går att styra eleverna bort från linje fyra. Värmlandstrafik borde fundera på en ny linje enbart för Engelska skolans elever.

Stadsbusschaufför

***

SVAR DIREKT: Vi vill få till en tryggare miljö

Vi håller med dig. Det ska vara tryggt och trevligt för alla ombord på bussen och det ska vara säkert för både dig som förare och för eleverna som kliver på vid hållplats Engelska skolan. Flera åtgärder och nya rutiner har nu satts igång på Engelska skolan, som vi hoppas kommer att förbättra situationen. Vi kommer också se över vad vi gemensamt kan göra för att minska stöket vid hållplatsen och ombord på bussen.

Mathias Lindgren

tätortstrafikchef, Värmlandstrafik

Brian Tucek

rektor, Engelska skolan

Artikeltaggar

BergvikBussarInsändareOlyckorSkolorVärmlandstrafik