Hoppa till huvudinnehållet

Trafikerad gång- och cykelväg avstängd flera månader

Publicerad:
Gång- och cykelvägen längs Sandbäcksgatan i höjd med Scandic och bort mot Borgmästarbron kommer att vara avstängd fram till och med den 31 maj. Foto: Lisa Olaison

En del av gång- och cykelvägen längs Sandbäcksgatan kommer att vara avstängd under resten av vintern och större delen av våren.

Anledningen är ett betydande VA-arbete inför det nya bostadsområdet Sandbäcken.

– Det handlar om sträckan mellan Scandic och upp mot rampen vid Borgmästarbron, säger Bror Persson, projektledare på VA-avdelningen, Karlstads kommun.

Under januari inledde kommunen arbetet med att lägga nya ledningar för att säkra försörjningen av kommunalt vatten och avlopp inför det nya bostadsområdet Sandbäcken, i området mellan E18, Tingvalla ip och Brigadmuseet.

Klartecken för upp till 300 nya bostäder bredvid Tingvalla IP
Det kommer att bli upp mot 300 lägenheter vid det nya bostadsområdet.
Det kommer att bli upp mot 300 lägenheter vid det nya bostadsområdet. Foto: Liljewall arkitekter

Förutom att lägga nya ledningar arbetas det även förebyggande så att det går att koppla på nya områden om det skulle bli aktuellt.

Hänvisas till andra sidan E18

Cykel- och gångtrafikanter hänvisas istället till Infanterigatan på andra sidan E18 via undergången i höjd med Brigadmuseet.

Cykel- och gångtrafikanter hänvisas till Infanterigatan på andra sidan E18 via undergången vid Brigadmuseet.
Cykel- och gångtrafikanter hänvisas till Infanterigatan på andra sidan E18 via undergången vid Brigadmuseet. Foto: Lisa Olaison

– Det blir inte några stora förändringar för de som kommer från Råtorpshållet. Kommer man däremot från Färjestadshållet över bron, blir det kanske lite längre, men inte mycket, säger Bror Persson.

Redan nu har kommunen sett att man går och cyklar längs promenadvägen som går alldeles intill Klarälven istället för att följa anvisningarna.

– Vi kan inte hindra att folk tar den vägen, men det sker på egen risk. Den vägen sandas inte. Det sker inte heller någon snöröjning där, säger Persson.

Avstängningen längs Sandbäcksgatan gäller fram till och med den 31 maj.

Gång- och cykelvägen mellan Tingvalla ip och Brigadmuseet längs E18 har sedan tidigare stängts av.

Hundrastgård flyttas – ska göra plats för nytt bostadsområde

Artikeltaggar

BrigadmuseetE18Gång- och cykelvägKarlstads kommunSamhälleSandbäckenScandicSnöröjningVAVatten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.