Hoppa till huvudinnehållet

Ska du åka längdskidor i Nordvärmland - välj Långberget

Publicerad:
Ska du åka längdskidor i Nordvärmland, välj Långberget, där är det alltid super, skriver insändarskribenten.
Ska du åka längdskidor i Nordvärmland, välj Långberget, där är det alltid super, skriver insändarskribenten. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Åkte nyligen med en väninna som bor 45 mil från Torsby, upp till Mattila för att åka skidor. Vi åkte minst sex mil enkel väg dit, Mattila som på Visit Värmland kallar sig ett skidmecka för längdåkare, med välpreparerade spår.

NYS! vill jag säga. Vi kom dit vid 13-tiden, och försökte åka på Mattila maratonbanan. Spåret var som vit asfalt, stenhårt och fullt av barr och skräp, det gick inte. Vi avbröt och skulle prova ett spår österut längre nedåt vägen, där kom ett par från Göteborg, som hyrt stuga för att åka skidor. ”Nej!, det går inte”, sa de, ”det finns inget spår”, och visade oss sina skidor, fulla med barr och skräp. Längre nedåt vägen fanns en sista chans, vi provar där! På med skidor och iväg, men nej, lika illa där, vi fick ge upp och åka sex mil hem utan att få åka skidor alls! Att man inte pistar maratonbanan kan jag förstå inför helgens lopp, men att inte ha nypistade spår någonstans mitt på dagen är riktigt dåligt! Tänk de som hyrt stuga för att vara där och träna, kanske inför Vasaloppet.

Åkte påföljande dag upp till Långberget och möttes av nypistade, fina spår. Nästa morgon när vi går ut däruppe är spåren nypistade igen! Så perfekt i ordning! Ska du åka längdskidor i Nordvärmland, välj Långberget, där är det alltid super!

Heja Linn!

Artikeltaggar

InsändareLångbergetMattilaSkidåkningSnöVinterVisit Värmland