Hoppa till huvudinnehållet

Solberg efter tunga Rysslandskritiken: ”Vill inte ta politisk ställning”

Publicerad:
Oliver Solbergs uttalande om rysk medverkan i Svenska rallyt har mötts av kritik, nu svarar den värmländske stjärnan.
Oliver Solbergs uttalande om rysk medverkan i Svenska rallyt har mötts av kritik, nu svarar den värmländske stjärnan. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ryske föraren Nikolay Gryazin och kartläsaren Konstantin Aleksandrov kommer till start i Svenska rallyt – trots protester från bilsportförbundet.

Oliver Solbergs uttalande till stöd för Gryazin har kritiserats tungt i sociala medier och nu kommer den värmländske stjärnan med en förklaring.

Rysk medverkan har stoppats i flertalet mästerskap och idrottstävlingar, men när Svenska rallyt inleds i Umeå kommer ryssen Nikolay Gryazin till start.

Svenska bilsportförbundet har protesterat men teamkompisen Oliver Solberg uttalade sitt stöd för ryssen.

– Jag menar, låt dom köra. Vi ska bara köra rallybil och ha kul, det tycker jag är det viktigaste, sa han till P4 Västerbotten.

Uttalandet väckte kritik i sociala medier där många menade att Solberg borde ha varit kritisk till ryskt deltagande.

Nu har den värmländske stjärnan återigen uttalat sig i frågan.

– Jag förstår att folk blir frustrerade. Men vad ska jag säga, han är ju min teamkompis. Jag vill inte ta någon politiskt ställning till det där. Det är inte mitt val. Men jag förstår att folk blir frustrerade och deras åsikt, säger Solberg till P4 Värmland.

Svenska rallyt inleds på torsdag.

Artikeltaggar

Nikolay GryazinOliver SolbergP4P4 VärmlandRallyUmeåVästerbotten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.