Hoppa till huvudinnehållet

Farligt att gena över järnvägen

Publicerad:
Tror tyvärr att många kommer att gena över järnvägen, skriver signaturen ”Daglig vandrare i Alster”. Genrebild. Foto: Tommy Löfgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I dag vid min dagliga promenad märker jag att kommunen skyltat för kommande VA-arbete i Alster. Inget fel med det, arbetet måste göras. Dock undrar jag om så många av Alster- och Kronoparksbornas vackra promenadvägar måste stängas av samtidigt och under en så lång period?

Kanske kan man bygga provisoriska övergångar så vi kan nå fågeltornet? Tror tyvärr att många kommer att gena över järnvägen.

Daglig vandrare i Alster

***

SVAR DIREKT: Gångstigen norr om Alsters herrgård och vägen till fågeltornet är öppen

Insändarskribenten ”Daglig vandrare i Alster” frågar hur kommunen kommer stänga av promenadvägar under tiden det pågår VA-arbete i Alster och Välsviken.

Vi lägger ned nya ledningar för att säkra framtida försörjning av kommunalt vatten och avlopp i Alster, Välsviken, Skattkärr och närliggande områden. VA-arbetet kommer att starta under januari/februari 2023 och pågå fram till september i år. Det är i huvudsak två ledningar som ska läggas hela vägen mellan Alster och Välsviken, med extra ledningar till Alsters herrgård.

Det finns en gångstig strax norr om järnvägen, den gångstig som går över Alsterälven söder om Alster herrgård, som vi kommer behöva stänga av under arbetets gång. Vi försöker att ha den tillgänglig men säkerhet för alla kommer i första hand. Om du hellre vill ta en annan väg kan du istället ta gångstigen norr om Alster herrgård. Vi kommer inte att stänga vägen ner till fågeltornet. Den väg som går ner till fågeltornet är öppen. Du kommer att kunna gå under järnvägsbroarna, både den nya och den gamla.

Bror Persson

projektledare VA-avdelningen Karlstads kommun

Artikeltaggar

AlsterInsändareJärnvägKarlstads kommunSkattkärrVAVälsviken