Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna klagar på el-leverantör till ARN – tecknade avtal via Ikea

Publicerad:
Allmänna reklamationsnämnden har fått in klagomål från en elkund.
Allmänna reklamationsnämnden har fått in klagomål från en elkund. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En kvinna i Hällefors har skickat in ett klagomål till ett elbolag till Almänna reklamationsnämnden, ARN. Hon har köpt ett elavtal som hon trodde var rörligt.

Hällefors-kvinnan hade tecknat ett avtal med ett elbolag via möbeljätten Ikea. Hon trodde att det hon tecknat var ett rörligt avtal och laddade ner företagets app i september förra året.

Enligt kvinnans klagomål fungerade inte appen och priserna i den och de som stod på räkningen stämde inte heller överens. Hon kontaktade kundtjänst som hon menar har slutat svara på hennes frågor.

Kvinnan har efter det sagt upp avtalet och begär nu att företaget ska åtgärda felet och betala tillbaka den, enligt henne, felaktiga summan som hon menar är totalt drygt tusen kronor.

I sin skrivelse har kvinnan jämfört med en annan elleverantör där man kan se timme för timme hur mycket el man använt och vad fakturan kommer att landa på.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenApparAvtalElHälleforsIkeaKlagomålTeknik och vetenskap

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.