Hoppa till huvudinnehållet

Fyrbarnspappa storvinnare i Postkodlotteriet: ”Varit förväntansfulla”

Publicerad:
Mattias Eriksson vann 200 000 kronor på postkod 681 50.
Mattias Eriksson vann 200 000 kronor på postkod 681 50. Foto: Madeleine Sandström

Det blev ingen måndagsångest för kristinehamnaren Mattias Eriksson, 43. Han var nämligen en av 19 vinnare i Postkodlotteriets dragning på sammanlagt tre miljoner.

– Jag är nog den enda som lett från Värmland till Malmö idag, säger lastbilschauffören efter vinstbeskedet.

Det var i torsdags förra veckan som han fick samtalet att hans postnummer var draget i lotteriet tillsammans med flera andra vinnare. Men hur mycket han skulle få visste han inte.

Det var en osedvanligt kall och vacker vinterdag när filmteamet samlades utanför Mattias Erikssons adress för att förbereda inspelningen. Vinstutdelaren och tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist förbereder sig för den första tagningen. Precis innan så kommer en kvinna fram och hälsar. Hon är också en av vinnarna men ville inte gå ut offentligt med vinsten.

– Men jag kan ringa och ta reda på vad du vann, säger Fia Almström, inslagsproducent.

– Du vann 100 000, säger hon sen.

Kvinnans ögon fylls med glädjetårar och hon tar en bild tillsammans med Jesper Blomqvist.

Svenska Postkodlotteriet hade åkt från Stockholm för att dela ut vinster till 19 vinnare i Kristinehamn.
Svenska Postkodlotteriet hade åkt från Stockholm för att dela ut vinster till 19 vinnare i Kristinehamn. Foto: Madeleine Sandström

Tillbaka till Mattias Eriksson. Först så tar kameramannen Christopher Thaung lite bilder när han går ut på sin balkong och sen när han kommer ut genom porten. Mattias och Jesper hälsar på varandra samtidigt som kameran rullar och han får en bukett tulpaner.

Mattias Eriksson har två lotter i denna dragning och drar fram den första som är på 100 000. Redan då ser man hur överväldigad han blir. När han drar fram den andra på 100 000 så ser han väldigt glad ut.

När inspelningen är färdig passar NKP på att ställa några frågor.

Hur känns det?

– Jag vet inte, säger han och skrattar. Jag är nog den enda som lett från Värmland till Malmö, säger han sen och syftar på den långkörning han ska ge sig ut på senare på dagen.

– Jag får väl stanna på vägen och äta något gott, säger han.

Förutom han själv så har hans fyra barn sett fram emot att få vinstbeskedet. De två yngsta bor hos honom varannan helg, de två äldsta är vuxna och utflyttade.

– De har varit förväntansfulla.

Jesper Blomqvist delade ut vinsten till Mattias Eriksson, som var jätteglad.
Jesper Blomqvist delade ut vinsten till Mattias Eriksson, som var jätteglad. Foto: Madeleine Sandström

Vad ska du göra för pengarna?

– Det blir nog någon resa, till Grekland kanske, säger han.

Artikeltaggar

GreklandMalmöMattias ErikssonNKPNöje/KulturPostkodlotterietVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.