Hoppa till huvudinnehållet

Viktig OS-medaljör kommer till Karlstad

Publicerad:
En av världens bästa släggkastare, norrmannen Eivind Henriksen, kommer till Nordenkampen i Karlstad.
En av världens bästa släggkastare, norrmannen Eivind Henriksen, kommer till Nordenkampen i Karlstad. Foto: Lise Åserud

Flera stjärnor är klara för Nordenkampen i friidrott i Karlstad nästa helg.

Starkast lysande hittills är en norsk OS-medaljör.

Tårtkalas och EM-osäkerhet för rekordmannen: ”Vill inte oroa mig i onödan”

Nordenkampen är den årliga friidrottslandskampen mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island och i år kommer lagmatchen att avgöras i nya Eva Lisa Holtz arena.

Sveriges förbundskapten Kajsa Bergqvist presenterar några namn i taget.

De första är färske svenske rekordhållare på 60 meter, tillika Europaettan, Henrik Larsson från arrangörsklubben Göta, inomhus-EM silvermedaljören från 2021, svenska rekordhållaren och världssexan Fanny Roos i kula, VM-silvermedaljören på 400 meter inomhus, Carl Bengtström samt Maja Åskag, som vann guld i både längdhopp och tresteg i såväl JVM som JEM och nu hoppar tresteg.

– Det ska bli otroligt kul och spännande. Många av våra aktiva har redan levererat på en riktigt hög nivå så vi har haft en mycket inspirerande start på det här året. Nu laddar vi för att göra allt vi kan för att försvara vår titel som Nordens främsta friidrottsnation, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist i ett pressmeddelande.

I början av nästa vecka ska truppen vara spikad.

En riktigt tuff motståndare till de blågula dyker upp i form av norske OS-silvermedaljören i slägga, Eivind Henriksen, som deltar i grenen viktkastning.

Vid OS i Tokyo 2021 slog Henriksen norskt rekord med 81,58 i sitt silverkast och följde upp med brons i både EM och VM 2022. 32-åringen från Oslo har hög kapacitet även med det 15,88 kilo tunga redskapet i viktkastning, som han kan hiva iväg över 24 meter.

Artikeltaggar

Carl BengtströmEivind HenriksenFanny RoosFinlandFriidrottHenrik LarssonKajsa BergqvistKarlstadLängdhoppNorgeVM 2022

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.