Hoppa till huvudinnehållet

Stark seger för Kristinehamn i toppmatchen mot Charlottenberg

Publicerad:
Charlottenbergs HC förlorade mot Kristinehamns HT
Charlottenbergs HC förlorade mot Kristinehamns HT

Det var två topplag som möttes i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Kristinehamn, som besegrade Charlottenberg med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter förlängning.

Kristinehamns tränare Henrik Johansson om matchen:

– Serieepilogen slutade med seger efter förlängning. Det var en målsnål tillställning på grund av bra målvaktsinsatser på båda sidor och ett antal stolpar som stod i vägen. Matchen börjar med ett femminuters-power play till vår fördel som vi inte kan förvalta. Detta blir en speciell inledning som gör att vi inte kommer upp riktigt i skridskorna. Andra perioden är vår bästa för dagen tycker jag, mycket bättre agerande över hela banan och vi skapar ett antal chanser. Vi tar ledningen i power play, tyvärr kan Charlottenberg kvittera med endast 15 sekunder kvar av andra. Sista period präglas av chanser åt båda håll, vi städar av ett antal BP, vilket innebär att förlängning får avgör. Tre mot tre-spelet löser vi riktigt bra och vinner där rättvist tycker jag. Nu väntar playoff mot Charlottenberg kommande vecka. Och vi ser åter fram mot roliga matcher.

Segermålet för Kristinehamn stod Anton Karlsson för 4.38 in i förlängningen.

Segern var Kristinehamns sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden blev mållös. Kristinehamn gjorde 0-1 genom Felix Arnqvist efter 4.17 i andra perioden.

Charlottenberg kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Fabian Sandberg efter 19.45. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.38 innan Kristinehamn avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Anton Karlsson.

Det här var Charlottenbergs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kristinehamns andra uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Charlottenberg slutar på tredje plats och Kristinehamn på andra plats.

Artikeltaggar

Charlottenbergs HCGränshallenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.