Hoppa till huvudinnehållet

Pokka tillbaka mot Växjö – så matchar Mitell laget i toppmötet

Publicerad:
Färjestads Ville Pokka är redo för spel igen efter sin avstängning. Han är med när laget tar sig an Växjö på bortais på lördagskvällen.
Färjestads Ville Pokka är redo för spel igen efter sin avstängning. Han är med när laget tar sig an Växjö på bortais på lördagskvällen. Foto: SIMON ELIASSON

Färjestad är i detta nu på väg till Växjö för att spela den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Laget tränade ett lätt ispass inför avresan, och Tomas Mitell delade med sig av sina tankar om den utmaning som väntar.

– (Ville) Pokka är tillbaka, annars är det samma lag som sist.

Wallin gör sig redo inför Salmings minnesmatch

Det var frivillig isträning när Färjestad samlades på fredagen, efter torsdagens segermatch mot Brynäs. Efter ett lättare pass hoppade laget på bussen för avresa mot Växjö.

Och på lördagen väntar en toppmatch mellan lagen, där man kan räkna med ett ordentligt revanschsuget Växjö. Laget åkte på en riktig propp i torsdags, när Malmö vann med hela 7-2, och i helgen förlorade Växjö mot Oskarshamn med 1-6.

– Växjö är säkert revanschsugna, men vi vet ungefär hur de spelar så det handlar mest för oss om att prestera bra, både som lag och på individnivå. Det var starkt att kunna vinna igår, många spelade bra efter förutsättningarna, säger coach Tomas Mitell.

”Samma lag”

Några större förändringar i Färjestad är inte att vänta inför Växjömötet.

– (Ville) Pokka är tillbaka, annars är det samma lag som sist.

Hur tänker du kring formationerna nu när han är tillbaka?

– Vi försöker hålla ihop (Mattias) Göransson och (August) Tornberg, Joel (Nyström) och ”Teddan” (Lennström). Sen blir det Axel (Bergkvist) och Pokka, Calle (Odelius, lånet från Djurgården) spelar också. Det är bra om vi kan snurra på sju backar, Calle kan spela och avlasta oss.

Vad betyder det att Pokka är med i laget igen?

– Vi får in en stor rejäl pjäs i egen zon. Vi har vägt lite lätt emellanåt. Vi har kämpat på bra efter omständigheterna. Bara för att man förlorar närkamper i egen zon behöver det inte vara inställningen, säger Mitell och fortsätter:

– Vi hänger på och tar våra poäng – men vi är fullt medvetna om att vi behöver spela bra som lag. Vi behöver få tillbaka spelare så att vi blir tyngre, rejälare och bredare, men många spelar bra efter sina förutsättningar. Vi har en bra lagmoral, vi vände runt igår, och även i Linköping var vi med inför tredje även om vi inte var superbra alla stunder.

Landslagsbreaket

Nästa vecka väntar landslagsuppehåll i SHL. Joakim Nygård och Theodor Lennström är uttagna i Tre Kronor och spelar i Beijer Hockey Games.

Hur tänker ni kring nästa vecka och hur känner du inför den? Kommer ni att kunna träna som ni vill med laget?

– Nej, eller som vi vill... Vi har Nygård och ”Teddan” borta. Vi får se vad vi får ihop på måndag. Tanken är att träna på några dagar, sen ta några dagars break, och sen träna igen inför nästa match. Det är klart att vi vill träna några pass ordentligt och köra på i gymmet, men vi får se vilka gubbar vi har. Det blir bra med lite ledigt också, att kunna läka några av de som spelar och förhoppningsvis få tillbaka någon. (Per) Åslund kanske med lite tur.

Per Åslund och Henrik Björklund var båda med på det lätta ispasset på fredagen. Men ingen av dem spelar på lördag. Henrik Björklund har varit helt borta från träning en tid, och att han är på is nu betyder inte att han närmar sig heller.

– Jag har ingen exakt prognos. Men den dagen han är med och tränar för fullt är han fortfarande några veckor bort. I min värld, som på sin höjd är vecka för vecka, är han inte nära. ”Åsa” (Åslund) går åt rätt håll, där finns förhoppningar om efter breaket. Max (Lindroth) kanske.

Wallin gör sig redo inför Salmings minnesmatch

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyJoakim NygårdMalmöOskarshamnPer ÅslundSHLTomas MitellTre KronorVäxjöVäxjö LakersVille Pokka

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.