Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Åmål U hemma mot Vålberg U

Publicerad:
Åmåls IBK vann mot BK Vålberg
Åmåls IBK vann mot BK Vålberg

Det blev en riktig storseger för Åmål U mot Vålberg U hemma i division 4 Värmland västra herr i innebandy. Matchen slutade 14-3 (4-1, 7-2, 3-0).

Segern var Åmål U:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Åmål U hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.38 genom Anton Bergmark innan Vålberg U kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Åmål U och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Åmål U hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.31 genom Hugo Rosén, och gick upp till 7-1 innan Vålberg U kom tillbaka och reducerade till 7-3.

Innan perioden var över hade Åmål U ryckt åt sig ledningen med 11-3. Åmål U fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 14-3. Målen i sista perioden gjordes av Marcus Bertilson, David Bertilsson och Hugo Rosén.

Noterbart är att Emil Englund gjorde ett mål för Åmål U och sju målgivande passningar, Hugo Rosén stod för fyra mål och ett assist, David Bertilsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Robin Andersson gjorde två mål och ett målgivande passningar.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Åmål U på tredje plats och Vålberg U sist, på nionde plats.

Fredag 10 februari 20.00 spelar Åmål U borta mot Dottevik U. Vålberg U möter Lekvattnet borta i Stjernehallen söndag 12 februari 18.00.

Artikeltaggar

Åmåls IBKBK VålbergDivision 4 Värmland västraInnebandy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.