Hoppa till huvudinnehållet

Jätteskräll när Säffle besegrade Sunne

Publicerad:
Säffle HC vann mot Sunne IK
Säffle HC vann mot Sunne IK

Bottenlaget Säffle stod för en rejäl överraskning i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro när laget besegrade serieledande Sunne på hemmaplan i Somashallen. Matchen slutade 6-5 (2-1, 2-1, 1-3, 1-0) efter förlängning.

Alexander Torp Svensson stod för Säffles avgörande mål 2.08 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Sunne inledde bäst och tog ledningen genom Erik Gunnarsson efter 3.57, men Säffle kvitterade genom Jeremias Siitari. Och Säffle hann också ta ledningen, genom Christoffer Engberg. Även i andra perioden var det Säffle som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

I tredje perioden var det i stället Sunne som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 2.08 innan Säffle avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Alexander Torp Svensson.

Säffles Jeremias Siitari gjorde tre mål.

Säffle har två segrar och tre förluster och 23–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sunne har fyra vinster och en förlust och 23–11 i målskillnad. Det här var Säffles andra uddamålsseger den här säsongen.

Serien är nu färdigspelad. Säffle slutar på sjätte plats, och Sunne på första plats.

Artikeltaggar

HockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeySäffle HCSomashallenSunne IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.