Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränaren: ”Ett fall framåt jämfört med tidigare matcher”

Publicerad:
Degerfors med tränare Andreas Holmberg tog säsongens första vinst när AFC Eskilstuna besegrades i en träningsmatch på Behrn Arena.
Degerfors med tränare Andreas Holmberg tog säsongens första vinst när AFC Eskilstuna besegrades i en träningsmatch på Behrn Arena. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Degerfors vann träningsmatchen mot Eskilstuna med 1–0 på Behrn Arena och DIF-coachen Andreas Holmberg anser att det var säsongens bästa insats hittills.

– Inte någon klockren prestation, långt ifrån. Men det var okej och ett fall framåt jämfört med tidigare matcher, säger han.

Första segern för Degerfors 2023 – Campos matchvinnare

1–4-förlust mot IFK Göteborg, 1–1 mot Skövde AIK och i dag kom allsvenska Degerfors IF:s första träningsmatch-seger för säsongen genom 1–0 mot superettanlaget AFC Eskilstuna på Behrn Arena. Diego Campos prickade in bataljens enda balja i den 24:e matchminuten där den offensiva mittfältaren förvaltade en målvaktsretur på Rasmus Örqvists avslut.

Eskilstuna missade ett par stora lägen i den första halvleken där DIF kunde ha gjort fler mål. I andra halvlek kom Eskilstunas klart bästa kvitteringschans i den 85:e minuten när Eddie Tran tvingade Degerfors-keepern Sondre Rossbach till en stark räddning i vad som alltså slutade med DIF-vinst och det kändes rimligt sett till hela matchen.

– Det var ett steg framåt, säger DIF-tränaren Andreas Holmberg och fortsätter summera matchen:

– Vi kunde ha gjort några mål till och vi släppte till väldigt lite målchanser. Men det fanns naturligtvis saker som vi kunde ha gjort ännu bättre. Dels att skapa ännu fler målchanser, sätta motståndarna ännu mer under tryck och etablera ännu längre anfall. Försvarsspelet kunde vi fått upp, vi sjönk lite för lågt några gånger.

Försvarsspel

Ett bättre stäm i försvarsspelet var något som Holmberg efterfrågade inför mötet med Eskilstuna så frågan är om det blev som han önskade.

– Ungefär två målchanser tycker jag att Eskilstuna kom upp i ungefär, så både och. Vi släppte som sagt till väldigt få målchanser och var svåra att skapa något på. Men vi kunde ha legat högre upp och vunnit boll högre upp under vissa stunder i matchen.

38-årige Andreas Holmberg pratade inför även om att han nu ville se en bra prestation över 90 minuter.

– Det var en okej prestation i dag. Inte någon klockren prestation, långt ifrån. Men det var okej och ett fall framåt jämfört med tidigare matcher.

Degerfors nya 21-årige mittback Seid Korac debuterade mot AFC Eskilstuna.
Degerfors nya 21-årige mittback Seid Korac debuterade mot AFC Eskilstuna. Foto: Fredrik Narvelid

Tio DIF-byten

Eskilstuna bytte ut hela startelvan och Degerfors gjorde byten på samtliga spelare förutom målvakten Rossbach och det var två DIF-byten i halvtid, fyra i 61:a minuten och ytterligare fyra efter cirka 70.

– Det var förutbestämt med alla byten. Vi har inga spelare som är helt redo för 90 minuter ännu så det vill vi inte. Vi trappar upp och ger spelarna mer och mer speltid och så har vi match igen på torsdag mot GAIS som vi har med i vår planering också.

Debut för Korac

DIF:s nya 21-årige mittback Seid Korac gjorde matchdebut när han hoppade in efter en halvlek.

– Han såg stabil ut och gjorde det bra, konstaterar Holmberg:

– Men det var 45 minuter speltid i en match med många byten och en lite hafsig matchbild så det är för tidigt att göra någon stor analys av honom. Men han gjorde det bra som sagt och han har sett bra ut på träningarna också, så det känns bra.

Seid Korac om sin tuffa spelstil: ”Anfallarna ska ha mardrömmar om mig”

Degerfors lag mot Eskilstuna

Startelva: Sondre Rossbach (mv) – Oscar Wallin (45’), Sean Sabetkar (45’), Sebastian Ohlsson (70’) – Erik Lindell (61’), Justin Salmon (70’), Damjan Pavlovic (61’), Karim Mammar (61’) – Diego Campos (70’), Dijan Vukojevic (61’), Rasmus Örqvist (70’).

Avbytare: Jonas Olsson (mv), Gustav Granath (45’), Seid Korac (45’), Joe Gyau (61’), Gustav Lindgren (61’), Elyas Bouzaiene (61’), Alexander Hedén Lindskog (70’), Jamie Bichis (70’), Carl Ljungberg (70’), De Pievre Ilunga (61’), Sixten Eriksson (70’).

Artikeltaggar

AFC EskilstunaAllsvenskanAndreas HolmbergBehrn ArenaDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSeid KoracSuperettan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.