Hoppa till huvudinnehållet

Seid Korac om sin tuffa spelstil: ”Anfallarna ska ha mardrömmar om mig”

Publicerad:
Seid Korac gör sina första minuter i Degerforströjan under fredagen. Foto: Fredrik Narvelid

Seid Korac, 21, är redo att göra sina första minuter för Degerfors IF i fredagens träningsmatch mot AFC Eskilstuna.

– Jag är inte alls speciellt nervös. Jag ser fram emot att prestera, säger mittbacken.

Seid Korac blev presenterad i mitten av januari. Han stannade kvar på Cypern och spelade två matcher innan han kom till Degerfors.

Den här veckan har mittbacken gjort sina första träningar med klubben.

– Det känns väldigt bra. Jag har kommit till ett väldigt ungt lag som vet hur man ska spela fotboll. Jag tror på en bra säsong, säger Korac som lämnade 20 plusgrader på Cypern för minus fem i Karlskoga där torsdagens träning ägde rum.

– Det är väldigt kallt. Jag är inget stort fan av kyla. Jag har varit i Sverige tidigare så jag visste att det skulle vara kallt vid den här årstiden.

Korac har tillhört danska Esbjerg de två senaste säsongerna och det var först då som han fick koll på svensk fotboll.

– Jag har tittat på allsvenskan en del. Det enda jag visste om Degerfors var egentligen att dom spelar i högstaligan. Att dom gjort två raka säsonger där.

Mittbacken hade erbjudanden från andra klubbar.

– Jag gjorde flera matcher i rad på Cypern under hösten och jag gjorde det bra. Jag är väldigt nöjd över det som jag presterade. Det var två–tre lag där som ville ha mig. Men jag kände att ligan var lite för gammal. Jag är ung och när jag pratade med min agent sa han väldigt bra saker om Degerfors. Det kändes som det rätta steget att ta. Jag är här för att fortsätta utvecklas.

Under fredagen gör han sina första minuter i Degerfors när han spelar andra halvlek.

– Det ska bli väldigt kul. Jag har sett fram emot det här länge. Det ska bli intressant att se vilken nivå vi håller.

I en intervju med klubbens hemsida, i samband med att han presenterades, beskrev han sig själv som en ”ful spelare”.

– Anfallarna i allsvenskan kommer inte att gilla mig. Efter 20 minuter kommer dom att vilja lämna planen. Det är så som jag gillar att spela. Jag ger alltid 100 procent och anfallarna kommer känna att jag är efter dom hela tiden. Helst av allt ska dom ha mardrömmar om mig, säger Korac med ett skratt.

Holmberg om läget i truppen

I truppen är Dijan Vukojevic, Sebastian Ohlsson, Oscar Wallin, Erik Lindell och Joe Gyau tillbaka.

Albin Mörfelt är fortsatt på skadelistan. Även Christos Gravius missar matchen.

– Det är ingenting farligt. En lättare känning, säger Degerforstränaren Andreas Holmberg som vill se en bättre prestation än senast mot Skövde AIK.

– Vi har haft någon bra halvlek och kvart. Nu vill jag se en prestation som är bra över 90 minuter. Jag vill se att vi styr och ställer mot AFC. Jag vill också se att försvarsspelet stämmer bättre än vad det gjort tidigare. Det är en förutsättning för en bra prestation.

Startelvan: Sondre Rossbach – Oscar Wallin, Sean Sabetkar, Sebastian Ohlsson – Erik Lindell, Justin Salmon, Damjan Pavlovic, Karim Mammar – Diego Campos, Dijan Vukojevic, Rasmus Örqvist.

Ersättare: Jonas Olsson, Gustav Granath, Seid Korac, Joe Gyau, Gustav Lindgren, Elyas Bouzaiene, Alexander Hedén Lindskog, Jamie Bichis, Carl Ljungberg, De Pievre Ilunga och Sixten Eriksson.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaAndreas HolmbergDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSeid Korac

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.