Hoppa till huvudinnehållet

JUST NU: ”Lilliz” och Lennström redo för spel mot Brynäs

Publicerad:
Färjestad tar emot Brynäs ikväll, torsdag. Foto: Peter Bäcker

Marcus ”Lilliz” Nilsson lämnade isen under träningen på onsdagen efter en smäll bakom målet. Nu kommer klartecken för spel från Tomas Mitell. Både ”Lilliz” och Theodor Lennström spelar mot Brynäs ikväll.

– Det blir typ samma lag som vi avslutade med mot Linköping, säger Tomas Mitell.

Snabba ryck för FBK:s backlån: ”...fem minuter senare pratade jag med Wallin”

Färjestads skadeläge har blivit den stora snackisen under säsongen. Skadorna har hopat sig, och inför matchen mot Brynäs saknas sedan tidigare en lång rad spelare: Per Åslund, Remi Elie, Henrik Björklund och de långtidsskadade backarna Jens Westin och Mikael Wikstrand.

Max Lindroth spelar inte heller. Backen klev av mot Linköping och kommer att vara borta till efter februaribreaket.

Ville Pokka är avstängd, och på grund av den tunna backsituationen har Färjestad lånat in Calle Odelius från Djurgården veckan ut. Odelius kommer att matchas med Axel Bergkvist i kvällens match mot Brynäs.

– Wikman blir sjundeback, vi tycker att Göransson och Tornberg spelar som bäst ihop, och att det blir stor skillnad när vi särar på dem. Vi får en ganska stor pluseffekt när de spelar tillsammans. Vi blev tvungna att sära på dem i Linköping, men de är betydligt bättre ihop, säger Tomas Mitell.

Tomkins står

På onsdagsträningen var inte Theodor Lennström med, och Marcus Nilsson lämnade isen efter en smäll. Båda kommer att spela mot Brynäs.

På isen under värmningen syntes Per Åslund och Henrik Björklund, de var dock på is en stund innan de andra spelarna anslöt och kommer som väntat inte att spela.

Målvakterna på is på värmningen var Dennis Hildeby och Damian Clara. Matt Tomkins kommer dock att vakta kassen ikväll.

– Matt är tänkt att stå. Han var bra senast mot Linköping och vi kör på det, säger Tomas Mitell.

Forsell om kontakten med Vancouver – och senaste nytt om "försvunna" målchecken

Artikeltaggar

Brynäs IFDjurgårdenFärjestadFärjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyJens WestinMarcus NilssonMotion och hälsaPer ÅslundRemi ElieTräning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.