Hoppa till huvudinnehållet

Burgare och pasta från Kristinehamn toppar på populära turistsajten

Publicerad:
Reporter Joakim Magnusson
Joakim Magnusson
joakim.magnusson@nkp.se
Stefania Bottini från Milano och Raimondo Deiana från Sardinien driver Restaurang Panncentralen Italiensk möte i Kristinehamn. Det är en av fyra restauranger i Kristinehamn som topprankas på Tripadvisor.
Stefania Bottini från Milano och Raimondo Deiana från Sardinien driver Restaurang Panncentralen Italiensk möte i Kristinehamn. Det är en av fyra restauranger i Kristinehamn som topprankas på Tripadvisor. Foto: Helena Karlsson

Tripadvisors användare älskar maten i Kristinehamn.

På nättjänstens sida kniper flera av kommunens matställen topplaceringar och får fina omdömen som ”detta är den bästa restaurangen jag någonsin besökt”.

– Väldigt roligt att det är på det viset, säger Fredrik Mogren från matnätverket Smaka på Kristinehamn.

Den nätbaserade söktjänsten Tripadvisor når enligt uppgift omkring 460 miljoner användare globalt. Man rangordnar bland annat restauranger och hotell efter besökarnas omdömen, tillgänglighet och prisnivå.

När man söker på restauranger i Värmland får man upp drygt 400 förslag. Väljer man att sortera sökresultaten efter besökarnas egna omdömen är det för andra året i rad två restauranger i Kristinehamn som ligger i topp i sina respektive klasser.

När det gäller matställen i allmänhet och lunchställen i synnerhet ligger Oliveriet fortsatt i topp.

– Tidigare har det alltid varit så att kristinehamnarna har åkt till Karlstad för att gå på restaurang, men nu är det tvärtom. Vi har många turister från närområdet. Folk är beredda att åka en bit för att äta hos oss och det är väldigt glädjande, har Jenny Svensson på Oliveriet tidigare sagt till NKP.

Den bästa hamburgare jag ätit på denna sida av Atlanten
Användare på Tripadvisor

Big Hill Lodge i Filipstad och Baron i Karlstad ligger tvåa respektive trea på listan.

– Redan 2015 tog vi fram en besöksplan där vi bestämde oss för att utveckla mat- och måltidsturismen i Kristinehamn. Det ska vara en kulinarisk destination. Det har säkert gett ringar på vattnet, säger Fredrik Mogren från nätverket Smaka på Kristinehamn.

Kristinehamn har faktiskt fyra matställen med på topp 30. Panncentralen Italienskt möte och Steakhouse 1895 tar sig båda in på den övre halvan.

I klassen ”billiga hak” toppas listan av Burger House vid Stolpen i Ölme. Burger House, som öppnade 2016, satsar på hemgjorda hamburgare i 50-talsmiljö och det har uppenbart fallit många på läppen.

En användare på Tripadvisor har till exempel skrivit att Burger House serverar ”den bästa hamburgare jag ätit på denna sida av Atlanten” och ett par tyska turister skriver på Facebook att hamburgarna i Ölme är de godaste de ätit på åratal.

Artikeltaggar

Big Hill LodgeFredrik MogrenHandelJenny SvenssonKarlstadKristinehamnMat och dryckNKPOliverietPanncentralenRestaurangerTripadvisorÖlme

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.