Hoppa till huvudinnehållet

Snabba ryck för FBK:s backlån: ”...fem minuter senare pratade jag med Wallin”

Publicerad:
Calle Odelius gjorde sin första träning med Färjestad under onsdagen.
Calle Odelius gjorde sin första träning med Färjestad under onsdagen. Foto: Helena Karlsson

Färjestads skadeläge är fortsatt ansträngt och nu agerar klubben.

Backen Calle Odelius lånas in från Djurgården veckan ut.

– Jag skulle beskriva mig som en skridskostark tvåvägsback, säger han.

Färjestad tvingades skriva upp Max Lindroth på skadelistan efter gårdagens match och har Ville Pokka avstängd ytterligare en omgång.

Då väljer Färjestad för andra gången den här säsongen att plocka in en spelare på korttidslån. Senast var det från Mora men nu vänder Rickard Wallin blicken mot Djurgården.

– Jag fick veta det vid 22.30 på tisdagskvällen. Först ringde vår sportchef K-G Stöppel och fem minuter senare pratade jag med Rickard Wallin. Vi kom överens om att det var bra för mig att få lite matcher här och när Färjestad behövde en back blev det perfekt, berättar Calle Odelius.

Vad är det då för spelare som Färjestad får in under resten av veckan?

– Jag skulle beskriva mig som en skridskostark tvåvägsback som är stark och smart i en egen zon och som kan leverera offensivt också.

Calle var iväg på JVM och efter det har han fått lite mindre med istid i ett Djurgården som hackar en hel del i hockeyallsvenskan.

– Jag tycker att det är ganska naturligt att jag har fått mindre med istid efter JVM. Man har inte hunnit med att träna ordentligt och inte varit i det skicket som man var i innan turneringen.

Hur bra koll har du på Färjestad?

– Jag har kollat på laget och tycker att Färjestad spelar en rolig hockey. På tisdagar eller torsdagar har det ofta varit att kolla på en Färjestadsmatch.

”Får vara glada”

Det finns som bekant en rivalitet mellan Färjestad och Djurgården, men det är inget som Calle Odelius ser som ett problem.

– Djurgården får vara glada för att jag får komma hit och utvecklas ännu mer och känna på lite SHL-hockey i Färjestad.

Lånet, som gäller den här veckan, innebär att Odelius finns med i uppställningen mot Brynäs på torsdag och Växjö på lördag.

– Vi behöver bredda vår backsida som har en utmanande skadesituation och är glada och tacksamma att få låna Calle resten av den här veckan, säger Rickard Wallin på Färjestads sajt.

Ung och spännande

Den 18-årige backen är utlånad till Djurgården från New York Islanders och fanns med i den senaste svenska JVM-truppen. Nu hoppas Färjestad att talangen ska kunna stärka upp under veckan.

– Han är en ung spännande spelare som trots sin unga ålder spelar ett moget backspel som vi hoppas kan hjälpa oss och även honom att skaffa nyttig erfarenhet, säger Wallin.

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel om lånet:

– Vi fick frågan från Färjestad om att låna en spelare, då de har väldigt många skador på sin backsida just nu. De ställde specifikt frågan kring Odelius och det tyckte vi passade bra, kommenterar Stoppel till klubbens sajt och fortsätter:

– Efter JVM har Calle haft vissa svårigheter och det här ger honom chansen att testa sig för att se hur han hanterar det. I och med lånet får han nu istid på en ännu högre och ännu mera utmanande nivå, så det passar bra för oss.

Artikeltaggar

DjurgårdenFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.