Hoppa till huvudinnehållet

Ber fogden om hjälp med vräkning – hittade blodiga kanyler i huset

Publicerad:
Foto: Martina Holmberg / TT

Ägaren till ett problemhus i Karlskoga har nu bett kronofogden om hjälp att avhysa personer som olovligen bor i en fastighet. En flyttfirma kontaktades för att tömma huset, men de avbröt arbetet då de påträffade missbrukare och blodiga kanyler i huset.

En god man till en husägare har skrivit en ansökan till Kronofogdemyndigheten och behöver hjälp med särskild handräckning i Karlskoga. Tanken är att sälja huset, vilket inte är möjligt på grund av olagliga hyresgäster och att huset blivit nedgånget. Husägaren bor i Jönköping.

I ansökan skriver gode mannen att denne fått uppgifter från närpolisen i Karlskoga att fastigheten under flera år använts som värmestuga av traktens missbrukare. En person som har missbruksproblem har varit skriven på adressen, man han har flytta från fastigheten.

Hittade kanyler

Gode mannen har varit i kontakt med en flyttfirma för att tömma och sanera huset. ”Representant för firman har gjort ett besök i huset och då fanns en kvinna, som hade druckit tvättsprit i huset. På tomten fanns tre män, som plockade i vad som kunde uppfattas som stöldgods. Flyttfirman har tackat nej till uppdrag. Det framkom att i fastigheten finns mängder med kanyler och att blodsmitta kan befaras”, skriver gode mannen.

Fastigheten ska säljas, men detta är i nuläget omöjligt. Gode mannen skriver att det finns en lämnad nyckel till huset, men de besökande tar sig in på olika sätt.

Hoppas på lösning

”När avhysning har skett troligen med hjälp av polis, måste huset göras omöjligt att ta sig in i. Någon måste anlitas för detta. Vilka, som uppehåller sig i fastigheten, varierar troligen från dag till dag”, skriver gode mannen i ansökan.

Gode mannen berättar att ärendet ligger hos kronofogden och förhoppningen är att det blir en lösning på ärendet.

– Det är inte det lättaste att avhysa någon. Nu ska även en jurist säga sitt. Men jag hoppas det blir en lösning på det här, säger gode mannen.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterJönköpingKarlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.