Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Viking hemma mot Borlänge

Publicerad:
Viking HC förlorade mot Borlänge HF
Viking HC förlorade mot Borlänge HF

Det blev en riktig storförlust för Viking hemma mot Borlänge i J20 Region väst herr i ishockey. Matchen slutade 2-9 (1-1, 0-5, 1-3).

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Filip Björklund efter 10.59, men Viking kvitterade genom Ville Niemi efter 17.27. Borlänge spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-6 genom två mål av Martin Öhman, ett mål av Albin Fjelling, ett mål av Eric Samuelsson och ett mål av Pontus Falk. Borlänge var långt ifrån nöjt där. Även i tredje perioden var det Borlänge som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 9-2.

Borlänges Martin Öhman stod för tre mål och ett assist, Pontus Falk gjorde två mål och två assist, Filip Björklund gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Felix Nilsson Apelgren stod för ett mål och två målgivande pass.

Viking har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har tre vinster och två förluster.

Det här betyder att Borlänge ligger på femte plats i tabellen, och Viking är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Viking är Valbo J20. Lagen möts lördag 4 februari 12.00 i NickBack Arena.

Artikeltaggar

Borlänge HFIshockeyJ20 Region västValhallViking HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.