Hoppa till huvudinnehållet

21-åring åtalas för sju fall av misshandel

Publicerad:
En man åtalas av Värmlands tingsrätt misstänkt för flera fall av misshandel.
En man åtalas av Värmlands tingsrätt misstänkt för flera fall av misshandel. Foto: Helena Karlsson

För ett år sedan ska en kvinna ha blivit misshandlad vid två tillfällen på Sundsgatan i Säffle. Nu åtalas en 21-årig man från Åmål misstänkt för att ha slagit kvinnan. Han åtalas även misstänkt för flera andra fall av misshandel.

Enligt åtalet var det i slutet av januari förra året som mannen slog kvinnan flera gånger i ansiktet. Det hände på Sundsgatan i Säffle. Dagen därpå ska han ha misshandlat kvinnan igen på samma adress. Den gången rörde det sig om flera slag i ansiktet och han ska även ha tryckt sina naglar i hennes hand. Vid det tillfället ska 21-åringen även ha slagit en annan person flera gånger i ansiktet.

Kontaktförbud

Mannen ska även ha överträtt ett kontaktförbud som han hade mot kvinnan som han misshandlat.

Mannen åtalas nu vid Värmlands tingsrätt misstänkt för sju fall av misshandel samt överträdelse av kontaktförbud. Han erkänner de misshandelsfall som ägt rum i Säffle men nekar till en del annat som han anklagas för i åtalet.

Mer misshandel

Mannen har enligt åtalet även misshandlat personer i Åmål och Mellerud. Bland annat ska han ha slagit ner en man till marken och sedan slagit honom flera gånger mot kropp och huvud och han ska ha fällt en kvinna till marken och sedan trampat på henne.

Mannen greps och anhölls den 28 januari förra året men släpptes på fri fot två dagar senare. Flera av brotten som han nu åtalas för ägde rum efter att han blivit frigiven.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHotMisshandelSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.