Hoppa till huvudinnehållet

Öppet brev till våra värmländska riksdagsledamöter

Publicerad:
Vi vill att det ska var förbjudet att planera övergrepp på barn, precis som det är förbjudet att planera bankrån, skriver insändarskribenten.
Vi vill att det ska var förbjudet att planera övergrepp på barn, precis som det är förbjudet att planera bankrån, skriver insändarskribenten. Foto: Bertil Ericson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sedan förra sommaren har jag varit volontär hos Dumpen och hjälpt till med det jag kan. Dumpen är en mycket snabbt växande grupp människor som egentligen inte borde behövas. Det strömmar in nya medlemmar till Facebookgruppen, flera hundra varje dag, och alla har vi samma mål.

Om lagen vore skriven så att den förbjuder vuxna att ta sexuell kontakt med barn, både riktiga barn och det de vuxna tror är barn, så skulle Dumpen aldrig ha bildats. Idag står polisen och anhöriga maktlösa, och varje dag drabbas många barn i vårt land, i Sverige, idag.

Dumpens syfte är att få till en lagändring. Vi vill att det ska var förbjudet att planera övergrepp på barn, precis som det är förbjudet att planera bankrån. Vi vill att polisen ska ha möjligheter att ingripa innan ett barn blir våldtaget, precis som de kan ta en rattfyllerist innan hen har kört ihjäl någon.

Dumpens metod är att gång på gång visa upp vuxna äckelpäcklar som stämmer träff med vad de tror är ett barn i syfte att våldföra sig på det barnet sexuellt. Vi kallar dessa äckelpäcklar för gäddor. Gäddan som kommer till den förmodade träffen med ett barn möter istället Dumpens företrädare Patrik Sjöberg och Sara Nilsson och blir filmad. Filmen och chattloggarna läggs ut på dumpens hemsida, och allt insamlat material lämnas över till polisen.

Snälla riksdagsledamöter på Värmlandsbänken, lägg era politiska meningsskiljaktigheter åsido och gör gemensam en Värmlandsinsats här! Hjälp oss att skydda det viktigaste vi har, ändra lagen, stå upp för våra barn!

Kattarina Hjern, Råda

Artikeltaggar

BarnFilmerInsändareÖvergreppPatrik SjöbergRåda