Hoppa till huvudinnehållet

Davosfansens hyllning till Nygren: ”Krya på dig kungen – vi älskar dig”

Publicerad:
Magnus Nygren tvingas se resten av Davos säsong från sidan av isen efter det benbrott han drabbades av nyligen. (Arkivbild).
Magnus Nygren tvingas se resten av Davos säsong från sidan av isen efter det benbrott han drabbades av nyligen. (Arkivbild). Foto: CLAUDIO THOMA

Magnus Nygren hyllades stort av Davos supportrar i fredags. Banderoller rullades ut i klacken med texten: ”Krya på dig kungen. För evigt en av oss. Vi älskar dig”.

– Det var överväldigande, säger Nygren på Davos Instagramkonto.

Magnus Nygren om benbrottet: ”Det small, det var som att bryta av en torr kvist”

Magnus Nygren återvänder hem till Färjestad nästa säsong - men avslutet i HC Davos blir inte alls så som stjärnbacken tänkt sig.

Han drabbades av ett benbrott nyligen, har opererats och tvingas följa resten av säsongen från sidan av isen.

Klart – Nygren återvänder till Färjestad: ”Ytterst tacksam”

I en intervju med NWT berättade han om vad som hände när oturen var framme.

– Jag åker bakåt i sidled mot blålinjen och sedan tar det tvärnit när hela min kroppsvikt är på väg åt andra hållet. När skridskon står still bryts benet mot kanten på skridskon. Det är så små marginaler man spelar med och nu var det min tur... Sånt händer tyvärr och det var bara otur, berättar Nygren.

Supportrarna i Davos lider med Nygren, och när laget spelade i fredags skanderades backens namn av klacken. Banderoller rullades ut med texten: ”Krya på dig kungen. För evigt en av oss. Vi älskar dig”.

Nygren var på plats i arenan och såg den fina hyllningen, och fick mycket kärlek när han träffade supportrarna i samband med matchen.

– Det var överväldigande, säger han till Davos Instagramkonto.

Artikeltaggar

DavosFärjestad BK HerrHC DavosIshockeyKärlekMagnus Nygren

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.