Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin gör bok om barnens sommaräventyr

Publicerad:
Lars Lerin släpper sin femte barnbok. Då tar han läsarna med sig till sin sommarö på Västkusten.
Lars Lerin släpper sin femte barnbok. Då tar han läsarna med sig till sin sommarö på Västkusten. Foto: Lena Richardson

Lars Lerin kommer med en ny barnbok till sommaren.

"Pojkarna på sommarön" släpps i mitten av juni och blir en hyllning till både familjeliv och strandliv.

”De packar bilen och reser genom Sveriges landskap för att så småningom landa på en ö i havet. Fläskön och Västkusten är något annat än Värmland: floran, faunan och havet väcker upptäckarglädjen hos både pappor och pojkar.”

Så skriver bokförlaget BonnierCarlsen om den nya boken, där Lars Lerin berättar i text och måleri om krabbfiske från bryggan, musselfynd och folkliv i Fjällbacka. Sönerna Rafael och Gabriel är huvudpersonerna i en ”stämningsfull berättelse” som förlaget beskriver som en ”hyllning av strandlivet, skärgården och sommarens nyfikenhet”.

Femte barnboken

Familjen Lerin har ett sommarhus på Västkusten, en miljö som blev bekant för tv-tittarna genom programmet Lerins sommarö. Lars Lerin har också släktrötter i Bohuslän och har därför tillbringat en hel del tid där även tidigare i livet.

Lars Lerins kommande bok är fylld med sommarkänsla och vackra bohuslänska vyer. Den kommer ut den 13 juni.
Lars Lerins kommande bok är fylld med sommarkänsla och vackra bohuslänska vyer. Den kommer ut den 13 juni.

"Pojkarna på sommarön" är Lars Lerins femte barnbok. Den första, Trollet är inte hemma, kom 2019 och följdes av Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter, 2020, Kråksommar, 2021, och Kattjakten, 2022.

Under fjolåret kom också boken ”Vid regnbågens slut finns en katt”, där Lars Lerin gjorde bilderna och Niklas Strömstedt stod för texterna.

Lars Lerins allra första bok kom 1983 och hette Utpost. Sedan dess har det hunnit bli över 50 böcker från den folkkäre konstnären.

Ständig toppkänning för Lars Lerin: mest läst på kulturen 2022Strömstedts löfte: ”Kan Lars tänka sig att sjunga en sång, skriver jag gärna en”

Artikeltaggar

BöckerBohuslänFamiljelivFjällbackaKändisarKonstLars LerinLitteraturNöje/KulturSkärgårdVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.