Hoppa till huvudinnehållet

Janne i Biggest loser: ”Jag köpte 35 chipspåsar och åt upp dem på fyra dagar”

Publicerad:
152,9 kilo Janne Löwstrand ska minska i vikt under programmet Biggest loser. Hans längd är 174 centimeter.
152,9 kilo Janne Löwstrand ska minska i vikt under programmet Biggest loser. Hans längd är 174 centimeter. Foto: Gabriel Liljevall

Kristinehamnaren Janne Löwstrand vägde in på 152,9 kilo i första avsnittet av Biggest loser som sändes på TV4 under måndagen.

Men så orolig för den höga vikten var han inte.

– Du har livet som insats. Ta det på stort jävla allvar, dundrar doktor Mikael och specificerade sedan att det inte bara är riktat till Janne utan alla deltagare.

Janne Löwstrand berättar i avsnittet om hur han frossat i chips.

– Jag köpte 35 chipspåsar och åt upp dem på fyra dagar.

Även det reagerar doktor Mikael på.

– Det är 52 000 kilo kalorier, som att dricka 6 till 7 liter matolja.

Han understryker allvaret och beskriver deltagarna i programmet som tickande bomber.

Det är åtta år sedan jag var inne i ett gym senast
Janne Löwstrand

Deltagarna själva beskriver kroppsförakt och dåligt mående av olika anledningar. Det som förenar dem är vilja att ta tag i sina liv, börja träna och bli mer hälsosamma.

Efter att de fått sin invägning och resultaten från läkarundersökningen presenterad är det dags att berätta om sina matvanor. Vanor som inte är särskilt sunda alls.

Jannes tankar under andra dagen av inspelningen kretsar mycket kring snus, som han slutade med i samband med inspelningen. Han berättar också om sin frukost som innebär en energidryck, normalt sett.

Första träningspasset visar sig också mycket tuffare än vad de flesta deltagare räknat med.

– Det är åtta år sedan jag var inne i ett gym senast, berättar Janne Löwstrand i programmet.

I första avsnittet är det ingen som åker ut. Det avslutas med beskedet att det är mycket på spel i den första tävlingen. Laget som vinner får tillgång till gymmet och det personliga tränaren.

När det sedan så småningom blir dags för en av de tolv deltagarna att åka ut är det den som procentuellt sett tappat minst i vikt, oavsett vilket lag man är indelad i, som får åka hem. Det blir inga omröstningar.

Artikeltaggar

MänskligtSamhälleTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.