Hoppa till huvudinnehållet

”Hellre snacka än slåss”: Tidigare minister gästar Karlstad

Publicerad:
Ann Linde (S) var utrikesminister fram till valet i höstas. På onsdag kväll gästar hon Värmlands museum som föreläsare. Foto: Claudio Bresciani/TT

Förra utrikesministern Ann Linde kommer till Värmlands museum på onsdag, den 1 februari. Hon är årets första gäst i föreläsningsserien Bättre snacka än slåss.

Fram till valet i höstas var Ann Linde Sveriges utrikesminister och det var på hennes skift beslutet togs att ansöka om svenskt medlemskap i Nato, efter att Ryssland invaderat Ukraina.

Båda dessa historiska händelser lär finnas med, när hon vid sitt gästspel på Värmlands museum ska föreläsa under rubriken "Finns det trots allt hopp om en fredlig värld?”.

Ann Lindes besök är årets första programpunkt i föreläsningsserien Bättre snacka än slåss och är ett samarrangemang mellan Värmlands museum och ABF Värmland.

I serien ”Bättre snacka än slåss” arrangeras föreläsningar och publiksamtal med inbjudna diplomater, politiker och forskare.

Onsdagen den 29 mars kommer professorn Simon Sorgenfrei till museet för att berätta om när de första muslimerna kom till Sverige.

Artikeltaggar

ABFAnn LindeMuseumNatoNöje/KulturNyheterSamhälleVärmlands länVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.