Hoppa till huvudinnehållet

Mycket nöjd Helmersson: ”Vi lyfte oss avsevärt” – Garpenlöv berömde BIK

Publicerad:
Johan Garpenlöv, till vänster, och Karl Helmersson på presskonferensen efter lördagskvällens match på Hovet. Foto: Tomas Nilsson

Karl Helmersson var betydligt mer nöjd med sitt lags spel i lördagens segermatch jämfört med när Almtuna besegrades dagen innan.

– Vi lyfte oss avsevärt. Alla var mer påkopplade och alla var mer noggranna över hela banan, säger BIK Karlskoga-tränaren efter 4–1-vinsten borta mot Djurgården.

Han såg förstås positivt på att BIK vann i fredags mot Almtuna, trots underläge med 2–3, efter mycket bra agerande i numerära underlägen och efter två mål i spel fem mot tre.

Men det var ingen tvekan om att insatsen mot Djurgården var betydligt starkare.

– Det var en jämn match även om det drog iväg målmässigt mot slutet när vi kunde göra två mål i tom kasse, säger Helmersson.

BIK:s uppladdning stördes av att två viktiga backar fick lämna sena återbud på grund av sjukdom: Arvid Aronsson och Henrik Larsson.

Lagets defensiv var ändå en nyckel till den här vinsten som betyder att BIK går förbi Djurgården i tabellen och nu ligger femma.

Jaga i underläge

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv, med förflutet som förbundskapten för Tre Kronor, konstaterar att hans lag fick jaga i underläge nästan hela matchen då BIK tidigt tog ledningen...

...då Kalle Jellvert slog till redan efter 1.57.

– Vi levererade inte i powerplay. Som man måste göra för att vinna en så här jämn match. Vi agerade inte på instinkt utan pucken togs emot och det söktes hela tiden ett bättre läge. När man gör bara ett mål hemma är det svårt att vinna. Vi var dessutom odisciplinerade och drog på oss onödiga utvisningar.

Det straffade sig med att BIK utökade till 2–0 efter skott från Albin Eriksson i ett skede när Djurgården jagade en utjämning.

Berömde BIK

Samtidigt som han pratade om sitt eget lags bristande förmåga i numerära överlägen berömde han BIK:s sätt att spela med färre spelare på isen.

Garpenlöv tog mycket tidigt ut målvakten och fick då se sitt lag reducera men närmare kom inte hemmalaget, som släppte in två mål i tom kasse (Jesper Kokkonen x 2).

Djurgården–BIK 1–4

(0–1, 0–0, 1–3)

Första perioden: 0–1 (1.57) Kalle Jellvert (Gustaf Franzén, Johan Larsson).

Tredje perioden: 0–2 (7.05) Albin Eriksson (Markus Modigs, Wilhelm Westlund) spel fem mot fyra, 1–2 (14.44) Linus Klasen (Jonathan Lekkerimäki, Ludvig Rensfeldt), 1–3 (18.10) Jesper Kokkonen (David Lindquist, Wilhelm Westlund), 1–4 (19.55) Jesper Kokkonen.

Skott: 30–26 (9–9, 10–7, 11–10).

Utvisningar, Djurgården: 8x2. BIK: 7x2.

Domare: Filip Eriksson och David Laksola.

Publik: 5 214.

Komplett matchfakta

Tabellen

BIK Karlskoga förbi Djurgården efter vinst på HovetKokkonens succé i BIK fortsätter: ”Ett fantastiskt jobb”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagDjurgårdens IFHockeyallsvenskanHovetIshockeyKarl Helmersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.