Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningar prisade på gala – massor av utmärkelser

Publicerad:
Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson prisades på bilsportgalan. Foto: QNIGAN

Massor av priser delades ut på bilsportgalan för 2022.

Johan Kristoffersson blev årets rallycrossförare.

I lördags samlades Sveriges bilsportmänniskor i mässhallen Elmia i Jönköping.

Totalt 700 gäster fick se utdelning av såväl SM-medaljer som speciella priser.

Den stora galavinnaren blev Indy 500-segraren Marcus Ericsson, som utsågs till årets racingförare och årets senior sett över alla grenarna samt årets bilsportare.

Han är tillsammans med Kenny Bräck den ende svensken som tagit hem det prestigefyllda loppet i USA. Bräck från Glava lyckades med bedriften 1999.

Johan Kristoffersson blev världsmästare i rallycross för femte gången och den första med elbil. 34-åringen från Arvika vann förkrossande åtta av tio deltävlingar.

Patrik Hallberg och Alex Gustafsson med sina medaljer i FIA Motorsport Games.
Patrik Hallberg och Alex Gustafsson med sina medaljer i FIA Motorsport Games. Foto: Privat

Ytterligare en värmlänning uppmärksammades under kvällen i Jönköping, crosskartföraren Alexander ”Alex” Gustafsson. 16-åringen från Arvika fick tillsammans med Patrik Hallberg, Haninge, varsitt stipendium på 30 000 kronor från AD Future Team.

Gustafssons största bedrift under 2022 var att ta medalj i FIA Motorsport Games, motorsportens svar på OS, på F1-banan Circuit Paul Ricard i Frankrike i höstas. Han bärgade ett silver i crosscar junior. Hallberg tog brons i seniorklassen.

Alex Gustafsson har kört crosskart sedan han var sex år. Han blev juniormästare i RallyX Nordic 2020 och kom tvåa 2021. I år tog han klivet upp i stora klassen och slutade tia totalt, med fjärdeplats i Höljes som bäst.

Artikeltaggar

Alex GustafssonArvikaHörby kommunJohan KristofferssonJönköpingKenny BräckMarcus EricssonMedaljerMotorsportRallycrossRallyXUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.