Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Kristinehamn i toppmötet med Örnen

Publicerad:
HC Örnen förlorade mot Kristinehamns HT
HC Örnen förlorade mot Kristinehamns HT

Kristinehamn tog en tung seger på bortaplan mot Örnen i toppmötet i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen. Matchen slutade 6-7 (4-2, 1-2, 1-2, 0-1) efter förlängning.

Kristinehamns tränare Henrik Johansson om matchen:

– Det blev en målrik tillställning där vi lyckas vinna på övertid. Vi hamnar i underläge i första perioden, där vi har lite problem i spelet i egen zon. Vi är lite klena i många situationer och tappar i markeringen. Vi rättar till detta och gör en bättre andra period, då vi lyckas gå ikapp målmässigt. Tyvärr släpper vi en kasse så vi ligger ett efter inför sista perioden. Men vi visar idag bra moral och vägrar ge oss. Tycker verkligen att alla är med och bidrar till dagens poäng. Felix Arnkvist fortsätter att producera bra sedan är det kul att se de övriga som kliver fram och gör poäng. Nu väntar en viktig sista seriematch mot Charlotten borta för att få bra läge i stundande playoff.

Det här innebär att Kristinehamn nu har fem segrar i följd.

Kristinehamn låg under inför sista perioden men laget vände underläget, och vann.

Felix Arnqvist gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Victor Karlsson, Edvin Oudin, Jakob Rocznik Nyberg, Jonathan Skan och Zachary Ziegler, målen för Örnen gjordes av Joakim Berzelius 2, Jimmy Cronarp, Daniel Strindlund, Jimmy Svedberg och Alexander Öberg.

Det här betyder att Kristinehamn ligger på andra plats i tabellen, och Örnen är på andra plats.

Nästa motstånd för Örnen är Kungsör. Kristinehamn tar sig an Charlottenberg borta. Båda matcherna spelas fredag 3 februari 19.30.

Artikeltaggar

HC ÖrnenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.