Hoppa till huvudinnehållet

GS 86 vann enkelt hemma mot Åmål

Publicerad:
GS 86 AIF vann mot Åmåls IBK
GS 86 AIF vann mot Åmåls IBK

Det blev en klar seger för GS 86 mot Åmål hemma i division 2 Värmland herr i innebandy. Matchen slutade 7-2 (1-1, 4-1, 2-0).

– En stabil seger då vi har mycket boll! Vi hade många rutinerade spelare borta, så det var kul att se de spelare som inte fått så mycket speltid sköta sig så bra, kommenterade GS 86:s tränare Anders Hägglund.

Åmåls tränare Emil Gustafsson:

– Vi åker upp till Forshaga med en liten sargad trupp. Två ordinarie spelare som var bortrest och skadad. Men vi som åker upp ger 100 procent. Vi gör återigen en bra första och sista period. I andra perioden tappar vi lite i vår försvarsuppställningen och det straffar sig. Dock står vi upp bättre än i tidigare matcher. Vi gör lite för många individuella misstag som de utnyttja bra. Men vi fortsätter att bygga och sätta ett bra försvar och lägger in mer och mer anfallsspel. Skottstatistiken speglar inte heller matchen då vi har många avslut strax utanför mål. Vi tar med oss det vi gör bra och jobbar vidare.

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Emil Gustavsson efter 4.49, men GS 86 kvitterade genom Alex Siöström i slutet av perioden. GS 86 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 5-2.

GS 86 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Eriksson och Markus Bergström.

GS 86:s Gustav Rignell stod för ett mål och tre assists.

GS 86 har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Åmål har fem förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, GS 86 på fjärde plats och Åmål sist, på tionde plats.

I nästa match möter GS 86 Arvika borta på lördag 11 februari 16.30. Åmål möter Karlskoga fredag 10 februari 19.30 hemma.

Artikeltaggar

Åmåls IBKDivision 2 VärmlandForshaga SporthallGS 86 AIFInnebandy

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.