Hoppa till huvudinnehållet

Nytt klubbyte för tidigare Degerforsspelaren: ”Det bästa för båda parter”

Publicerad:
30-årige mittfältaren Nicklas Maripuu under en BP-träning den 9 januari.
30-årige mittfältaren Nicklas Maripuu under en BP-träning den 9 januari. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Mittfältaren Nicklas Maripuu lämnar allsvenska Brommapojkarna för spel med Vasalund i division 1, det meddelar BP på sin hemsida.

Klar för ny klubb – mittfältaren lämnar Degerfors: ”Blivit så fint behandlad”Psykisk ohälsa stoppade DIF-mittfältaren: ”Det gick inte längre”

Nicklas Maripuu lirade i allsvenska Degerfors IF säsongen 2021 där han under en lång period brottades med psykisk ohälsa och speltiden blev ytterst begränsad. I december 2021 flyttade mittfältaren hem till Stockholm och till dåvarande superettanlaget Brommapojkarna som den här säsongen är tillbaka i den svenska högstaligan.

Nu står det klart att det blir utan Maripuu som lämnar BP och fortsätter karriären med Vasalunds IF i division 1 norra.

– Vi har haft en öppen och transparent dialog under januari och tillsammans har vi kommit fram till att det bästa för båda parter är att skiljas åt redan nu, säger 30-årige Nicklas Maripuu till Brommapojkarnas webbplats och fortsätter:

– Jag är tacksam gentemot BP för att föreningen tog emot mig efter att jag varit ifrån fotbollen nästan en hel säsong. Jag vill tacka alla spelare, ledare och anställda för ett väldigt bra och roligt år 2022 som vi fick kröna med ett allsvenskt avancemang. Ett år jag kommer att minnas länge. Jag önskar laget och föreningen alla lycka i allsvenskan 2023.

BP:s sportchef Philip Berglund tackar Nicklas Maripuu för hans insatser i föreningen.

– Nicklas har bidragit starkt med hjärta på plan och i omklädningsrummet, säger Berglund.

I division 1 norra ställs Nicklas Maripuu mot exempelvis Karlstad Fotboll som värvat in förre Degerforsanfallaren Johan Bertilsson.

Maripuu spelade i Degerfors IF säsongen 2021.
Maripuu spelade i Degerfors IF säsongen 2021. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrEttan norraFotbollIF BrommapojkarnaNicklas MaripuuSuperettanVasalunds IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.