Hoppa till huvudinnehållet

Maxat mingel på Företagssalongen

Publicerad:
Daniel Peterson, Jernskog arkitektkontor i Arvika, besökte Företagssalongen för att träffa företagare och knyta kontakter som eventuellt kan ge uppdrag i framtiden. Med var också en av mässans yngsta besökare, ettåriga Peggy.
Daniel Peterson, Jernskog arkitektkontor i Arvika, besökte Företagssalongen för att träffa företagare och knyta kontakter som eventuellt kan ge uppdrag i framtiden. Med var också en av mässans yngsta besökare, ettåriga Peggy. Foto: Lisa Olaison

Det minglades till max på Elite Stadshotellet i Karlstad på torsdagen.

Över 100 företag plus en strid ström av intresserade besökare träffades och bytte visitkort med varandra.

– Både utställare och besökare har blivit proffsigare, sa mässgeneralen Jacob Lund när han gick omkring och såg och hörde hur mötena gick.

Med det menar han att mässan fyller ett tydligt syfte: deltagandet ska resultera i affärer och nya relationer som är relevanta för företagandet.

Korta föreläsningar

Förutom de utställande företagen fanns det närmare 30 föreläsningar som besökarna kunde välja mellan. Dessa pågick i snabba 20-minuterspass, och man kunde välja mellan ämnen som försäljning, energieffektivisering, HR-frågor, hur man undviker belastningsskador och hur man får till möten med rätt människor.

För en utomstående besökare verkade det som att mässan uppfyllde sitt syfte. Det minglades och byttes visitkort, många föreläsningar var välbesökta och det var generellt en hög energinivå i hotellets konferenslokaler.

Klas Mollstedt från klassiska klockbutiken Mollstedt Ur i Karlstad visade en del av utbudet på Företagssalongen. Thomas Skeppstedt, näringslivsutvecklare på Karlstads kommun, är intresserad av kvalitetsklockor. På frågan om det kanske kan bli affär här och nu blev svaret att det ”inte är uteslutet”.
Klas Mollstedt från klassiska klockbutiken Mollstedt Ur i Karlstad visade en del av utbudet på Företagssalongen. Thomas Skeppstedt, näringslivsutvecklare på Karlstads kommun, är intresserad av kvalitetsklockor. På frågan om det kanske kan bli affär här och nu blev svaret att det ”inte är uteslutet”. Foto: Lisa Olaison
Bemannings- och rekryteringsföretaget Eterni med kontor i Karlstad var en av utställarna. I deras monter arrangerades en tävling i snabba reaktioner a’ la Nattkampen i tv. Montergrannen Robert Olsson, Värmlands biografnätverk, mötte Emma Sjödin, Eterni, i en jämn kamp. Eva-Lena Axelsson, Eterni, (i mitten) höll koll så att ingen fuskade.
Bemannings- och rekryteringsföretaget Eterni med kontor i Karlstad var en av utställarna. I deras monter arrangerades en tävling i snabba reaktioner a’ la Nattkampen i tv. Montergrannen Robert Olsson, Värmlands biografnätverk, mötte Emma Sjödin, Eterni, i en jämn kamp. Eva-Lena Axelsson, Eterni, (i mitten) höll koll så att ingen fuskade. Foto: Lisa Olaison
Ulf Ekmalm, affärsområdesansvarig på bemanningsföretaget Industrisupport, var på Företagssalongen med den relativt nyanställda Tina Thörner, som jobbar på Industrisupport i Arvika. Den tidigare rallydrottningen Thörner sa att Företagssalongen är ett roligt koncept där man träffar andra företag och potentiella kunder. ”Det finns otroligt mycket företag i Värmland, och det är roligt att få träffas och veta mer om dem”, säger Ulf Ekmalm.
Ulf Ekmalm, affärsområdesansvarig på bemanningsföretaget Industrisupport, var på Företagssalongen med den relativt nyanställda Tina Thörner, som jobbar på Industrisupport i Arvika. Den tidigare rallydrottningen Thörner sa att Företagssalongen är ett roligt koncept där man träffar andra företag och potentiella kunder. ”Det finns otroligt mycket företag i Värmland, och det är roligt att få träffas och veta mer om dem”, säger Ulf Ekmalm. Foto: Jonas Klint
Robert Olsson, ordförande i den ideella föreningen Värmlands biografnätverk, var på plats för att nätverka och synas. Biokänslan i montern skapades bland annat av popcorn, och i en tävling kunde man vinna tio biobiljetter. ”Perfekt att dela ut som gåva till personalen” säger Robert Olsson.
Robert Olsson, ordförande i den ideella föreningen Värmlands biografnätverk, var på plats för att nätverka och synas. Biokänslan i montern skapades bland annat av popcorn, och i en tävling kunde man vinna tio biobiljetter. ”Perfekt att dela ut som gåva till personalen” säger Robert Olsson. Foto: Lisa Olaison
Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad arrangerades på torsdagen för 18:e gången.
Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad arrangerades på torsdagen för 18:e gången. Foto: Lisa Olaison
Patricia Edvardsson, skaparen av Patricias Danscenter i Karlstad, och tidigare landstingspolitikern Catarina Segersten Larsson minglade på Företagssalongen. Patricia Edvardsson driver förutom danscenter under namnet Bailando studios även ett konsultföretag där hon erbjuder tjänster inom organisationsutveckling för företag. Catarina Segersten Larsson driver släktgården och besöksmålet Eskebohl i Kil.
Patricia Edvardsson, skaparen av Patricias Danscenter i Karlstad, och tidigare landstingspolitikern Catarina Segersten Larsson minglade på Företagssalongen. Patricia Edvardsson driver förutom danscenter under namnet Bailando studios även ett konsultföretag där hon erbjuder tjänster inom organisationsutveckling för företag. Catarina Segersten Larsson driver släktgården och besöksmålet Eskebohl i Kil. Foto: Jonas Klint
Heiko Bubholz, Karlstad, medgrundare till lastcykelföretaget Bulten bike, var på Företagssalongen för att berätta om sina eldrivna lastcyklar, men även om det nya varumärket Team 360° som med digital teknik skapar virtuella rundturer, utställningar och upplevelser.
Heiko Bubholz, Karlstad, medgrundare till lastcykelföretaget Bulten bike, var på Företagssalongen för att berätta om sina eldrivna lastcyklar, men även om det nya varumärket Team 360° som med digital teknik skapar virtuella rundturer, utställningar och upplevelser. Foto: Jonas Klint
Arrangören Jacob Lund var nöjd när han gick omkring bland montrar och människor på den välbesökta mässan.
Arrangören Jacob Lund var nöjd när han gick omkring bland montrar och människor på den välbesökta mässan. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Catarina Segersten LarssonElite StadshotelletFöretagandeFörsäljningIndustrisupportJacob LundKarlstadKarlstads kommunNäringslivPatricia EdvardssonTina ThörnerUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.