Hoppa till huvudinnehållet

IT-företag i Karlstad öppnar kontor i Indien: ”Marknaden förväntas explodera”

Publicerad:
Andreas Johansson, vd på Opsio, tror att satsningen i Indien även kommer att gynna Karlstadskontoret.
Andreas Johansson, vd på Opsio, tror att satsningen i Indien även kommer att gynna Karlstadskontoret.

IT-företaget Opsio, med huvudkontor i Karlstad, öppnar kontor i Bangalore, Indien.

30 medarbetare är på plats från start.

Det indiska kontoret är ett led i Opsios tillväxtstrategi, i både Bangalore och Värmland.

Opsio, som levererar tjänster inom IT- och molnsäkerhet, startade genom att Office IT-Partner Värmland valde att bryta sig loss från kedjan Office IT-Partner.

– Vi går vidare, byter varumärke och bildar Opsio, sa Andreas Johansson, vd på det då nystartade Opsio till NWT 2018.

Samtidigt storsatsade de på molntjänster, ökade personalstyrkan i Karlstad och inledde satsningen på den indiska marknaden.

Nu meddelar bolaget att det startar ett kontor i Bangalore.

"Den indiska IT- och molnmarknaden förväntas explodera under de kommande fem åren, och det beräknas att Indien kommer att stå inför en betydande brist av teknisk kompetens inom de kärnområden Opsio verkar, med cirka 1,9 miljoner för få tekniker redan 2026" skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler jobb i Karlstad

Verksamheten i Karlstad beräknas också få fler arbetstillfällen som en effekt av Indiensatsningen.

– Sverige och Värmland har en mycket värdefull exportvara i högkvalitativa konsulttjänster inom IT- och säkerhet, och det finns därför en tydlig koppling mellan framgången i vår satsning i Indien, och vår vidareutveckling av huvudkontoret i Karlstad. Lyckas vi med satsningen i Indien så ser vi att ytterligare ett 20-tal medarbetare anställs till huvudkontoret i Karlstad på kort sikt, säger vd:n Andreas Johansson.

Kontakt sedan tidigare

Indien är som sagt inte en ny marknad för Opsio. Genom sitt huvudkontor i Karlstad har bolaget samarbetat med Indien mot den nordiska marknaden tidigare.

– Enligt min erfarenhet av Karlstad och Värmland så finns en enorm tillgång på kompetens i de tekniska kärnområden som är högt efterfrågade ur både globalt och lokalt indiskt perspektiv. Genom att etablera vårt nya kontor under värmländsk flagg i Indien kommer vi att bli unika i vår möjlighet att leverera säkerhetstjänster och digitalisering i framkant mot en blomstrande marknad med hög efterfrågan, säger Praveena Shenoy, country manager på Opsio.

Artikeltaggar

FöretagandeIndienITKarlstadNäringslivTillväxtVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.