Hoppa till huvudinnehållet

De är laddade inför Företagssalongen

Publicerad:
Suzanne Walfridsson, praktikant på Företagssalongen, David Bräck från arkitekterna Krook & Tjäder, Maria Lindeberg från Region Värmland, mässarrangören Jacob Lund och Malin Söder från IT-företaget 2C8 är taggade inför Företagssalongen.
Suzanne Walfridsson, praktikant på Företagssalongen, David Bräck från arkitekterna Krook & Tjäder, Maria Lindeberg från Region Värmland, mässarrangören Jacob Lund och Malin Söder från IT-företaget 2C8 är taggade inför Företagssalongen. Foto: Helena Karlsson

110 utställare och närmare 30 föreläsningar - det är upplagt för ännu en intensiv mötes- och mingeldag när Företagssalongen arrangeras på Elite Stadshotellet i Karlstad under torsdagen.

Det är den 18:e salongen i ordningen, och vid det här laget vet mässgeneralen Jacob Lund vad som funkar, och vad som ger affärsnytta för utställare och besökare.

– Vi skruvar lite här och där och hittar små förbättringar hela tiden. I grunden är det ett koncept som vi vet funkar väldigt bra. Det är många som säger att de har fått kontakter efter att de varit på Företagssalongen, som senare har lett till affärer, säger Jacob Lund.

Fyller fyra våningar

Som vanligt - när det inte är pandemi - fyller salongen alla fyra våningsplan på Stadshotellet.

Det är inte bara näringslivet som syns och hörs på salongen. Offentliga aktörer som kommuner deltar också, och Region Värmland, närmare bestämt dess enhet för regional utveckling.

– Region Värmland är inte bara hälso- och sjukvård, säger Maria Lindeberg, projektledare för miljödriven tillväxt.

Stöd till företag

Hon ser salongen som ett bra sätt att informera om vad regionen kan erbjuda företag som vill ställa om till en mer energieffektiv och hållbar verksamhet.

– Vi ser det här som en bra möjlighet att komma ut med vårt budskap, säger hon.

Hon är dessutom en av föreläsarna under dagen. Hon ska tala under rubriken ”Energianvändning och hållbart företagande”.

Bland övriga deltagare på salongen finns David Bräck från arkitektbyrån Krook & Tjäder som har öppnat kontor i Karlstad (se separat artikel) och IT-företaget 2C8.

Stor arkitektbyrå till Karlstad

Företaget som levererar och supporterar modelleringsverktyg till kunder i 40 länder har över 20 anställda. Huvudkontoret ligger i Karlstad, närmare bestämt i kvarteret Fanfaren intill NWT.

Företaget har kontor i både Stockholm och Sri Lanka och planerar att växa, även utomlands.

– Med tanke på vår storlek har vi varit ganska anonyma, men vi vill gärna synas mer. Förhoppningsvis hittar vi potentiella kunder på Företagssalongen, säger Malin Söder, säljare på 2C8.

Mässan som är öppen för alla yrkesverksamma pågår mellan kl 11 och 16 och är gratis att besöka.

Artikeltaggar

Elite StadshotelletJacob LundKarlstadNäringslivRegion VärmlandTillväxt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.