Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Efterlängtat traditionsbrytande

Publicerad:
För de bredare massorna blev 1cuz för sitt engagemang för Fridays for future och för att tillsammans med Greta Thunberg kampanjat för coronavaccin, skriver Byrån.
För de bredare massorna blev 1cuz för sitt engagemang för Fridays for future och för att tillsammans med Greta Thunberg kampanjat för coronavaccin, skriver Byrån. Foto: MELI PETERSSON ELLAFI/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Men om grisar nu är så smarta, varför byggde de då hus som gick att pusta och frusta omkull, undrar Byrån.

Regeringen har fått mycket kritik. Det har varit allt från befogad kritik för att skatter inte sänkts som utlovat till mer obefogad sådan som att det i Ulf Kristerssons Sverige bara växer narrkantareller och att det är Kristerssons fel att det snöar i Stockholm.

Byrån noterar att i Ulf Kristerssons Sverige bryts också mångåriga svenska traditioner. Nämligen den traditionella nyårstankningen innan bränslet vid tolvslaget blir ännu dyrare.

Hur smarta är grisar egentligen?

En annan tradition vi sluppit denna jul är den årliga julskinkeskandalen. Alltså när djurrättsaktivister försöker motarbeta djurproduktion genom att blåsa upp eller hitta på negativa inslag. Inte sällan framhålls också som argument för att inte äta grisar att de är så smarta. Men om grisar nu är så smarta, varför byggde de då hus som gick att pusta och frusta omkull?

Dubbla standarder

Byrån noterar att alla som gråtskrek över Ebba Buschs strafföreläggande är helt tysta nu när Centerpartiet nominerar den dubbelt misshandelsdömde Muharem Demirok. Byrån undrar om den dubbla standarden beror på att det rör sig om en kvinna respektive man, födelseort i Sverige eller utomlands eller kort och gott att partiet tillhör höger- eller vänsterblocket. Byrån har svårt att komma fram till vad som i så fall är värst.

Lika barn leka bäst

Huset rapparen 1cuz bor i utsattes tidigare för ett sprängattentat. Han har själv suttit i fängelse och dyker allt som oftast upp i polisens utredningar om gängkriget i Stockholm.

För de bredare massorna blev 1cuz för sitt engagemang för Fridays for future och för att tillsammans med Greta Thunberg kampanjat för coronavaccin. Att Greta Thunberg och 1cuz föll varandra i smaken är inte konstigt. Båda har ju byggt sitt namn på att ingjuta rädsla.

Finns fisken kvar?

Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson har nyligen godtagit ett strafföreläggande och dagsböter om 38 800 kronor för tjuvfiske av ål.

Givet att Nilssons tjuvfiske utifrån hans aktivitet på Facebook inte förefaller vara en engångsförseelse och att han inte ens skämts för det, undrar byrån försynt om någon som vet om övervakningen mot tjuvfiske i Stockholms Norrström ökat sedan PM Nilsson började på regeringskansliet.

Alla barnen

Alla skärgårdsbarnen oroade sig för att gå genom isen, utom PM Nilsson. Han oroade sig för polisen.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

CenterpartietDagsböterFacebookFridays For FutureGreta ThunbergModeraternaMuharrem DemirokP.M. NilssonSigneratStockholmSveriges regeringTjuvfiskeUlf Kristersson