Hoppa till huvudinnehållet

Qbik har vänt trenden - flyttar upp en division

Publicerad:
Kommande säsong blir det åter derbyn mellan Karlstad Fotboll och Qbik. Nu står det klart att även Qbik fått en gratisplats i division 2.
Kommande säsong blir det åter derbyn mellan Karlstad Fotboll och Qbik. Nu står det klart att även Qbik fått en gratisplats i division 2. Foto: Lisa Olaison

Det har inte gått eoner av tid sedan Qbik spelade allsvensk fotboll.

Men på senare år har klubbens a-lag varit långt från den högsta serien. De senaste säsongerna har tillbringats i trean.

Men nu har trenden vänt.

– Vi har bestämt oss för att ta chansen, säger tränaren Mikael Persson.

När Säffle SK beslutade sig för att flytta ner sitt lag från division 2 till fyran uppstod en vakans som behövde fyllas.

Det första budet gick till Rävåsen 2 - som dock tackade nej.

Nästa lag på turordningslistan bland lagen i trean var Qbik.

– Vi fick en förfrågan om att flytta upp i division 2 i fredags. Sedan dess har vi diskuterat det här och nu beslutat oss för att tacka ja till erbjudandet, säger Qbik-tränaren Mikael Persson.

Och fortsätter:

– Det är många parametrar inblandade. Vad vill föreningen, vad vill spelarna. Vi landade i beslutet att ta chansen och flytta upp en division.

Därmed blir Qbik ett av fem värmländska lag i samma nationella serie. De andra är Eda, Karlstad Fotboll, Lysvik och Hertzöga 2.

– Vi har en ung trupp kryddad med några mer rutinerade spelare, säger Mikael Persson.

Behöver ni ut och värva nu?

– Vi kommer absolut inte att ge oss på varenda förening i närområdet. Men vi kommer att titta efter spelare som kan förstärka truppen.

Artikeltaggar

EdaEda IFFotbollHertzöga BKIF Karlstad FotbollLysvikLysviks IF damQbik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.