Hoppa till huvudinnehållet

Stadshotellet slog alla rekord under 2022: ”Det var ett fantastiskt år”

Publicerad:
Anna Björkenstam Wedberg, hotelldirektör för Stadshotellet i Karlstad, är glad. 2022 var ett riktigt rekordår med en omsättningsuppgång med hela 48,7 procent jämfört med förra rekordåret 2019.
Anna Björkenstam Wedberg, hotelldirektör för Stadshotellet i Karlstad, är glad. 2022 var ett riktigt rekordår med en omsättningsuppgång med hela 48,7 procent jämfört med förra rekordåret 2019. Foto: Lisa Olaison

2022 blev ett riktigt rekordår för Stadshotellet i Karlstad. Den nya spaanläggningen med bland annat 45 rum och en spektakulär takpool har lockat väldigt många gäster.

– Vi ökade vår omsättning med 48,7 procent jämfört med 2019 som också var ett rekordår.

Elite hotels vill bygga om klassiska Munken till exklusiva hotellrum

Hotelldirektören Anna Björkenstam Wedberg skiner som en sol när hon berättar om 2022.

Den 1 juli 2021 var det stor premiär för Stadshotellets nya spa, en 135-miljonerssatsning som blev Elite hotels andra spaanläggning i landet. Det blev också ett av ägaren Bicky Chakraborty sista stora projekt.

– Han var här och fick se och uppleva det färdiga bygget och var väldigt nöjd, men han avled förra sommaren efter en tids sjukdom, berättar Anna Björkenstam Wedberg.

Den stora satsningen med sina 45 nya hotellrum, (totalt har Stadshotellet inklusive spadelen nu 183 rum) sina två pooler, den ena en spektakulär takpool samt hamam och behandlingsrum har verkligen burit frukt.

”Har betytt mycket”

– Ja, 2022 var ett fantastiskt år för oss. Vi ökade vår omsättning med 48,7 procent jämfört med 2019 som också var ett rekordår.

– Självklart har vårt spa betytt väldigt mycket för oss och vår takanläggning med pool och bar har varit otroligt populär, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Den nya spaanläggningen med bland annat 45 rum och en spektakulär takpool och bar med fin utsikt över Klarälven är en av orsakerna till det fina resultatet för Stadshotellet under 2022, säger Anna Björkenstam Wedberg.
Den nya spaanläggningen med bland annat 45 rum och en spektakulär takpool och bar med fin utsikt över Klarälven är en av orsakerna till det fina resultatet för Stadshotellet under 2022, säger Anna Björkenstam Wedberg. Foto: Tommy Andersson

Massor av bröllop

Förutom svenska gäster har även norrmännen checkat in i stora skaror under 2022. Det har också bröllopsgästerna gjort.

– Vi har haft i stort sett två bröllop varje helg från maj till september och även våra konferenser har slagit alla rekord.

– Vi slog också rekord när det gäller antalet julbordsgäster, 5 100 jämfört med 4 695 som var vårt gamla rekord från 2019.

God lönsamhet

Och de mycket fina siffrorna står sig även väl i jämförelse med de andra 40 Elite-hotellen runt om i Sverige.

– Ja, Stadshotellet i Karlstad är ett av hotellen i vår kedja med bäst lönsamhet. Det känns jättekul och dessutom att vi är ett hotell utanför storstäderna, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Även 2023 har börjat bra.

– Vi ser ännu ingen avmattning i bokandet och hoppas även att detta blir ett bra år för oss.

Elite hotels vill bygga om klassiska Munken till exklusiva hotellrum
Stadshotellet i Karlstad. Arkivbild.
Stadshotellet i Karlstad. Arkivbild. Foto: Viktor Sunnemark

Artikeltaggar

Anna Björkenstam WedbergBicky ChakrabortyBröllopHotellKarlstadNäringslivOmsättningRekordResor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.