Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget: Låt invånarna skjuta upp räkningarna

Publicerad:
Karlstads borgerliga allians vill låta Karlstadsborna skjuta upp kommunala räkningar. På bilden Niklas Wikström (L), Alexander Torin (M) och Erik Nilsson (KD).
Karlstads borgerliga allians vill låta Karlstadsborna skjuta upp kommunala räkningar. På bilden Niklas Wikström (L), Alexander Torin (M) och Erik Nilsson (KD). Foto: Frida Hjerpe

Karlstads borgerliga allians (M, KD, L) vill att invånarna ska kunna skjuta upp räkningar till kommunen. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

På tisdagens kommunstyrelsemöte kommer alliansen lägga fram ett politiskt initiativ.

Anledningen till att partierna vill ge Karlstadsborna chansen att vänta med räkningar är de ökade priserna på mat, drivmedel och el.

– Att kunna få vänta lite med att betala sina räkningar till kommunen löser såklart inte allting, men det kan i bästa fall ge lite lättnad åt folk som sliter med att få ekonomin att gå ihop just nu, säger Niklas Wikström (L) i ett pressmeddelande.

Räkningarna som avses med förslaget är för kommunala tjänster, till exempel fritids- eller förskoleavgifter.

Artikeltaggar

DrivmedelElKarlstadNiklas WikströmPolitikPressmeddelande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.