Hoppa till huvudinnehållet

Storpublik hyllade minnet av Amandas pappa Peter – intäkterna till Suicide Zero

Publicerad:
Det här var pappas favoritbild, berättar Amanda Ljunglöf under matchen till Peter Ljunglöfs minne.
Det här var pappas favoritbild, berättar Amanda Ljunglöf under matchen till Peter Ljunglöfs minne. Foto: Olle Persson

Den 27 december gick ordföranden och eldsjälen Peter Ljunglöf hastigt bort. Han hade följt dottern Amanda, 23, till hennes allsvenska innebandykarriär från hon var sex år och fram till sin bortgång.

När Hagfors IF Uddeholm arrangerade ”Peters match” hemma i Uddeholm arena under lördagen var Amanda på plats.

Uddeholm arena fylldes av åskådare när Hagfors IF Uddeholm anordnade ”Peters match” till minne av ordföranden Peter Ljunglöf som hastigt gick bort 27 december.

Närmare 300 personer satt bänkade för att lyssna till ett inledande tal av speakern Håkan Lindh och det hölls en tyst minut.

Amanda Ljunglöf spelar i allsvenska Hagfors IF Uddeholm, men matchen mot Lindome följde hon från läktarplats.
Amanda Ljunglöf spelar i allsvenska Hagfors IF Uddeholm, men matchen mot Lindome följde hon från läktarplats. Foto: Olle Persson

På plats fanns dottern Amanda Ljunglöf, 23, som inte spelade den här dagen, utan satt på läktaren.

– När jag började spela innebandy och var sex - sju år var pappa med. Han har varit med hela tiden när jag spelade i flicklagen – och då var han tränare. När jag sedan kom lite högre upp i serierna var han sportchef och ordförande, berättar Amanda.

Amanda berättar om sin pappa Peter Ljunglöf och får stöttning av tränaren Thomas Eriksson och nya ordföranden Jörgen Israelsson.
Amanda berättar om sin pappa Peter Ljunglöf och får stöttning av tränaren Thomas Eriksson och nya ordföranden Jörgen Israelsson. Foto: Olle Persson

Om någon ska tituleras eldsjäl i Hagfors IF Uddeholm, så var det Peter Ljunglöf.

– Han gjorde allt och lite till. Han hade ett finger med i allt. Det märks inte minst idag hur mycket han har betytt. Han var eldsjälen, det fanns ingen annan som kunde mäta sig, säger Jörgen Israelsson.

– Det är närmare 300 personer här idag. Det är säsongsrekord. Så många åskådare har vi inte haft sedan före pandemin, tillägger han.

Allsvenska laget i sorg efter tragiska dödsfallet: ”Han var Hagfors IF”Bortgångne eldsjälen hyllas – intäkterna skänks till Suicide ZeroHagfors föll mot Lindome på hemmaplan

Han tog över ordföranderollen efter Peter Ljunglöf efter ett konstituerande möte strax före nyår och sitter som ordförande fram till ordinarie årsmöte i juli.

– I mellandagarna hade vi en minnesstund med seniorlagen, säger Jörgen Israelsson.

Hur påverkar en sådan här händelse laget?

– Laget har haft bra energi och glädje och den kärlek som Peter har visat till tjejerna och laget har spelat in. Vi har spelat två matcher sedan det här hände och tjejerna har gått samman och sagt att de bara ska ge järnet, visa sitt blåvita hjärta och hylla Peter, säger tränaren Thomas Eriksson.

Blåvita Hagfors IF Uddeholm följdes av stor publik i Uddeholm arena.
Blåvita Hagfors IF Uddeholm följdes av stor publik i Uddeholm arena. Foto: Olle Persson

I matchen mot Lindome tog Hagfors IF Uddeholm ledningen och gick till första pausvilan med 2-2. Det höll inte hela vägen och det blev förlust med 4 - 7 (2-2, 2-1, 0-4).

Laget som just nu ligger sist i Allsvenskan västra/södra dam kan ändå minnas tillbaka på den framgångsrika säsongen 2016/2017 när det blev serieseger och kval till Svenska superligan.

Suicide Zero hade volontärer på plats under ”Peters match”: Viktoria Hedelin, Catarina Andersson, Petra Puolakanaho och Maude Jansson.
Suicide Zero hade volontärer på plats under ”Peters match”: Viktoria Hedelin, Catarina Andersson, Petra Puolakanaho och Maude Jansson. Foto: Olle Persson

Suicide Zero

Alla intäkter från entré och kiosk gick den här dagen till Suicide Zero, som också var på plats i arenan med sina volontärer. De hade ställt upp ett bord och var redo på att svara på frågor och vara stöttande.

– Vi hade match i fredags mellan HIF division 3-lag och Hertzöga och även där gick intäkterna till Suicide Zero, säger Jörgen Israelsson.

Artikeltaggar

HagforsHagfors IF UddeholmHertzöga BKInnebandyLindomePeter LjunglöfSportSuicide ZeroUddeholmUddeholm arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.