Erfaren sjuksköterska vill göra gott - men inte jobba övertid

Insändare
PUBLICERAD:
Att nu tvingas till extrapass på vårdavdelningar och kalla det ”frivilligt”, vilket gäller för personal nu, trots att man varit lojal och jobbat hos landstinget/regionen i 40 år, gör ont, skriver insändarskribenten. Genrebild.
Foto: Tore, Meek
Det finns enheter som fortfarande fungerar bra på Centralsjukhuset i Karlstad. Den informationen får inte försvinna och glömmas bort bland allt det negativa som skrivs.

Men att nu tvingas till extrapass på vårdavdelningar och kalla det ”frivilligt”, vilket gäller för personal nu, trots att man varit lojal och jobbat hos landstinget/regionen i 40 år, gör ont. Väldigt ont.

Jag har jobbat treskift på vårdavdelning i 30 år, tagit extrapass, löst julhelger och andra storhelger, vridit på mig för att avdelningen skulle fungera. Alltid heltid förutom fyra år på grund av barnledighet.

Nu när man är på mottagning (för där vill arbetsgivaren ofta ha erfaren personal på grund av mer självständigt arbete; avdelningarna blir därför ofta urholkad på kompetens på grund av detta) ska man tvingas jobba för att rädda vården.

Det är inte vi som jobbar som fått folk att sluta. Inte heller är det vi personal som dragit ner på vårdplatser. Och ja, vi är nu hemma när vi är förkylda, det var vi inte alltid förr. Vi har räddat vården så länge. Men det räcker nu.

Jag jobbar heltid och trivs med det. Att göra gott. Se människor trygga trots att de är sjuka. Men jag tänker inte jobba en dag utöver min heltidstjänst.

Sjuksköterska

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG