Hoppa till huvudinnehållet

Munkfors fortsätter att vinna

Publicerad:
Kristinehamns IBF förlorade mot Munkfors IBK
Kristinehamns IBF förlorade mot Munkfors IBK

Efter en tuff period har Munkfors nu fått igång spelet. På onsdagen mötte laget Kristinehamn i Brogårdshallen i division 1 Region Svealand dam i innebandy och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Munkfors blev 6-1 (3-0, 2-0, 1-1).

– Det trillar in några bollar i Munkfors fördel och vi kommer aldrig ikapp. Vi gör arbetet, men får tyvärr ingen utdelning och det känns givetvis tufft, tyckte Kristinehamns tränare Viktor Nordmark, efter matchen.

Munkfors tränare Karin Hallberg:

– Vi gör en kanonmatch idag, troligtvis säsongens bästa hittills efter att ha låtit bollen göra jobbet och ta vara på våra chanser. Äntligen får vi ut det som finns inom oss!

Matchen var länge mållös. Munkfors ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom tre snabba mål på 2.35 i slutet av perioden av Amanda Törnkvist, Sara Jansson och Ida Andersson Bohlin. Munkfors gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Linn Östlund och Linn Östlund. 15 sekunder in i tredje perioden nätade Kristinehamns Linnea Nilsson framspelad av Tyra Törnqvist och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Kristinehamn.

4.58 in i perioden slog Andrea Karlsson-Lundberg till på pass av Marie Westerlund och ökade ledningen. 1-6-målet blev matchens sista.

Amanda Törnkvist gjorde ett mål för Munkfors och spelade dessutom fram till tre mål.

Kristinehamn har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Kristinehamn ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Munkfors ligger på nionde plats.

I nästa match möter Kristinehamn GS 86 hemma på lördag 28 januari 15.00. Munkfors möter Surahammar lördag 21 januari 15.00 hemma.

Artikeltaggar

BrogårdshallenDivision 1 Region SvealandInnebandyKristinehamns IBFMunkfors IBK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.