Hoppa till huvudinnehållet

Landslagschans för Karlstad IBF:s back: ”Slipa på detaljer inför VM”

Publicerad:
Karlstad IBF:s Isac Hauge (till vänster) ska spela cup i Polen med U19-landslaget,
Karlstad IBF:s Isac Hauge (till vänster) ska spela cup i Polen med U19-landslaget, Foto: Helena Karlsson

Isac Hauge är en av de unga spelare som fått chansen av Peter Nordström och hans tränarteam - och tagit den.

Den här säsongen har han spelat samtliga 14 seriematcher i allsvenskan.

Vilket inte gått landslagsledningen förbi.

Den 2-5 februari deltar U19-herrlandslaget i Polish Cup. Fyra matcher väntar under fyra dagar för U19-herrarna som då ställs mot Danmark, Schweiz och Polen innan en placeringsmatch avslutar turneringen.

En av de uttagna backarna är Karlstad IBF:s Isac Hauge.

– Efter mycket jobb har vi landat i en trupp som vi är nöjda och stolta över, säger Jonatan Brolin, förbundskapten.

Brolin har tagit ut en trupp bestående av 22 spelare som skiljer sig en del från lagets senaste samling i Uppsala.

– Vi har haft tid på oss att samla information, ge spelare chansen utifrån vad man har visat upp både i vår verksamhet och även hemma. Vi har kunnat följa utvecklingen över tid och vi har nu återkommit till spelare som var borta från senaste truppen i Uppsala som vi tycker att det har hänt saker med under den senaste tiden, säger Jonatan Brolin.

Turneringen i Polen handlar till stor del om att fortsätta slipa på detaljer inför U19-VM i Danmark. Där fokus tidigare legat på specifika områden i spelet handlar det nu om att sätta en helhet.

– Vi är ödmjuka till att det finns en stor konkurrens och det är många spelare som vill fortsätta visa upp sig. Det är svårt för det är tre månader kvar och saker kan hända, spelare kan skada sig och någon annan kan vara i väldigt bra form. Det gäller även för spelarna som är med här att fortsätta prestera. Men det är klart att vi vill börja närma oss sanningen så mycket som möjligt, säger Brolin.

Artikeltaggar

InnebandyIsac HaugeKarlstadKarlstad IBF HerrPeter NordströmPolen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.