Hoppa till huvudinnehållet

Kärlek på Klarälven: "Inte sexigast när jag är trött, hungrig och skitnödig”

Publicerad:
En av de tio deltagarna i flottsåpan ”Vild kärlek” är Maria Rickmann från Karlstad.
En av de tio deltagarna i flottsåpan ”Vild kärlek” är Maria Rickmann från Karlstad. Foto: Johnny Wohlin

Tio singlar ska åka flotte längs Klarälven och förhoppningsvis hitta kärleken.

Nu börjar den äventyrliga dejtingsåpan "Vild kärlek" och bland deltagarna finns Maria Rickmann från Karlstad.

På fem timmerflottar ska tio deltagare i 30-årsåldern under tio dagar ta sig fram på Klarälven. Inledningsvis matchas de med en tänkbar partner och längs vägen bjuds det både på fest och mygg i det värmländska landskapet.

– Det var ett riktigt äventyr, berättar Maria Rickmann.

Hon hamnade i såpan tack vare ett eksem. På sociala medier hittade hon en person som hade ett liknande problem och hörde av sig till henne.

– Det är en lång historia! Vi började prata med varandra, först om eksemet, och i förbifarten nämnde hon att hon arbetade med ett program som de söker folk till. ”Vill du testa att vara med?”, frågade hon och på den vägen är det. Nu är eksemet borta och jag fick ett äventyr på flotte!

Försvann eksemet tack vare äventyret på flotten?

– Nej, absolut inte! Nej, hon gav mig ett grymt tips så det försvann innan. Hon förändrade livet för mig – förbättrade min hud och skickade ut på mig Klarälven.

Maria Rickmann, 30, arbetar med försäljning inom mat och dryck.

– Jag sitter jämt och pinterestar nya recept, så visst är mat ett stort intresse. Kanske att jag framstår som ett matvrak i serien för det enda jag pratar om är mat och dryck och det enda jag gör på flotten är att äta! Men jag har andra intressen också. Intalar jag mig själv.

Värmlänning i Biggest loser: "Sa upp mig från jobbet för att vara med"

"Djupa samtal och fysisk utmattning”

Inledningsvis får samtliga lämna i från sig sina mobiltelefoner, de flesta är ovana att vistas i naturen vilket gör utmaningen desto större.

– Jag är ute och plockar blommor och svamp i naturen, men jag är ingen naturexpert.

Serien spelades in i augusti i fjol och timmerflottarna fick de matchade paren bygga själva, varje flotte väger två ton. De började med en flott-kurs i Ekshärad och sedan startade de resan i höjd med Branäs.

– För mig som värmlänning kändes det extra tryggt att veta var vi var hela tiden. Samtidigt gjorde det mig också medveten om hur långsamt man åker på en flotte. På de tio dagarna kom vi inte längre än till Värnäs lite drygt.

De reste i regel fem timmar varje dag.

– Flotteåkandet i sig gav djupa samtal och fysisk utmattning.

Vad var jobbigast under färden?

– Även om jag älskar naturen älskar jag bekvämligheter mer. Krispiga lakan gillar jag, och toaletter. Jag gillar kunna stänga om mig och sitta ner i godan ro och kunna torka mig. Det var det jag saknade mest. I stället skulle man ta en spade, gå 50 meter inåt land och gräva en grop. Jag kunde inte slappna av, det var mentalt jobbigt.

Hon beskriver svinkalla nätter utan vare sig kuddar eller andra bekvämligheter.

– Myggen var inte det värsta, det fanns andra saker att få panik över - ormar till exempel. Eller om man ramlar ner i Klarälven och alla ens kläder blir blöta för resten av tiden. Och man blir kall och luktar lera. Det är ett större problem än myggor.

Deltagarna i "Vild kärlek": Övre raden: Alexander Svensson, Julia Blomqvist Havrell, Xavier Grönlund, Maria Rickmann, Marco Caltagirone och Joanna Samiotakis. Nedre raden: André Sarstedt, Lina Rask, Hannes Psajd och Henrietta Hertzman.
Deltagarna i "Vild kärlek": Övre raden: Alexander Svensson, Julia Blomqvist Havrell, Xavier Grönlund, Maria Rickmann, Marco Caltagirone och Joanna Samiotakis. Nedre raden: André Sarstedt, Lina Rask, Hannes Psajd och Henrietta Hertzman. Foto: Johnny Wohlin

Flottsåpan inleds med glamping under festliga former. Bland Maria Rickmanns tänkbara kärleksintressen finns bland andra trubaduren Marco från Göteborg, "banksnubben" André från Stockholm och hantverkaren Alexander från Norrköping.

– Jag är inte den skönaste, sexigaste människan när jag är trött, hungrig, lortig och skitnödig. Det var jag under tio dagar. Däremot blev jag väldigt sårbar, ärlig och själsligt naken. Så visst blev det många fina stunder, säger hon utan att vilja avslöja något om kärlekslivet på vattnet.

– Trots allt är vi bara fem snubbar och fem tjejer, oddsen för att någon skulle bli min stora kärlek var liten. Men som sagt, vi hade många fina stunder.

Hur vill du beskriva dina förhoppningar inför flottfärden?

– Jag brukar sällan ha flyt, jag tänker alltid att man får skapa sin egen lycka. Men vi hade toppenväder och vad gäller upplevelsen i stort känner jag mig väldigt lyckligt lottad. Tacksam och glad.

"Vild kärlek" har premiär den 31 januari i TV3 och på Viaplay.

Samtliga deltagare i "Vild kärlek"

Lina Rask, 23, Falun.

Maria Rickmann, 30, Karlstad.

Xavier Grönlund, 28, Järfälla.

Henriette Hertzman, 29, Helsingborg.

Hannes Psajd, 26, Malmö.

Joanna Samiotakis, 30, Stockholm.

Alexander Svensson, 27, Norrköping.

André Sarstedt, 31, Stockholm.

Julia Blomqvist Havrell, 27, Borås.

Marco Caltagirone, 33, Göteborg.

Artikeltaggar

Djur och naturDryckerFritid och livsstilKändisarKärlekKarlstadKlarälvenMänskligtMyggNaturNöje/KulturStockholmTVTV-serierTV3Viaplay

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.