Hoppa till huvudinnehållet

Bente, 28, tjänar pengar på Onlyfans: “Folk betalar mig för att ranka dick pics”

Publicerad:
Bente Fielding har börjat jobba för Judith’s tattoos Youtubekanal och Drottninggatan podcast och skaffat Onlyfans.
Bente Fielding har börjat jobba för Judith’s tattoos Youtubekanal och Drottninggatan podcast och skaffat Onlyfans. Foto: Helena Karlsson

Karlstadsinfluencern Bente Fielding, 28, har bytt karriärspår.

Nu har hon tagit plats bland grabbarna i Drottninggatan podcast och är den som styr Judith’s tattoos Youtubekanal.

Och så har hon skaffat Onlyfans.

Här berättar hon hur det är att tjäna pengar på den kontroversiella plattformen.

– Folk betalar mig för att ranka dick pics.

Bente Fielding är en av Värmlands största influencers.

Skoghallsbon började med Youtube för över tio år sen.

Nyligen har hon tagit nya riktningar i sin karriär.

Dels har hon fått en fast anställning och så har hon blivit aktiv på den hett omdebatterade plattformen Onlyfans.

– Jag ser Onlyfans som något jag har vid sidan om för att det är nice med extra cash, säger Bente Fielding.

Vad är Onlyfans?

På Onlyfans lägger användarna ut innehåll som deras följare får prenumerera på för att se.

Under de senaste åren har plattformen blossat upp och gjort sig ett namn med allt fler kändisar och influencers som användare.

Samtidigt är plattformen hett omdebatterad. Majoriteten av allt innehåll på Onlyfans är porr vilket höjt flera kritiska röster i media om att tjejer utnyttjas med lockelse om snabba pengar.

Hennes huvudjobb är att hon har tagit plats bland grabbarna i Karlstadspodden Drottninggatan podcast som spelas in på tatueringsstudion Judiths tattoo.

– Jag var här och gaddade mig en dag och så började vi prata om podden. Då frågade jag om de inte ville ha med en tjej i podden, så jag bjöd mer eller mindre in mig själv.

Dessutom har hon tagit en anställning på tatueringsstudion – för att utveckla dess Youtubekanal.

– Jag ser det här som mitt huvudjobb nu. Jag var trött på att vlogga om när jag tvättar på min egen Youtubekanal. Jag ville jobba med något mer förutom mig själv.

"Gör inte porr”

För några månader sen skaffade hon Onlyfans. Där lägger hon ut avklädda bilder på sig själv.

– Jag tyckte att Onlyfans verkade kul för jag har alltid gillat att visa upp mig på det sättet. Och finns det en plattform för just det, där man dessutom kan tjäna bra med flis på det, så ja, lätt.

Mest lägger hon ut topplessbilder, säger hon.

– Men det är det mest nakna jag gör. Eller jag kan lägga upp naket, men då syns inte allt. Det är ju inte porr jag gör, säger hon.

På vilket sätt är det inte porr?

– Eftersom det inte är video eller sex med någon annan, bara nakenbilder. Jag gör inga sexuella akter i bilderna eller i videoform, säger Bente Fielding.

Hon har dragit en gräns vid att göra videos, för att de kan spridas vidare, säger hon.

Det kan bilder förvisso också – men Bente Fielding är inte förloraren på det, tycker hon.

– Jag tänker så här: för det första är jag inte blyg för att visa min kropp, det har jag valt att göra. För det andra: folk betalar mig pengar för bilderna, för att sen kanske hänga ut dem till andra snåljåpar som ska sitta och spy på det. Vem är det som är nollan då egentligen? Inte är det jag. Jag skrattar hela vägen till banken.

Nu är det Bente Fielding som styr Judith’s tattoos Youtubekanal. Och så hörs hon i Drottninggatan podcast. ”Det är en humorpodd som är filterlös, vi pratar om allt.”
Nu är det Bente Fielding som styr Judith’s tattoos Youtubekanal. Och så hörs hon i Drottninggatan podcast. ”Det är en humorpodd som är filterlös, vi pratar om allt.” Foto: Helena Karlsson

För rent ekonomiskt har det gått ”skitbra” säger Bente Fielding.

– Man chattar med de som prenumererar och de kan be om privatbilder. Det är att sälja bilder i chattarna som man egentligen tjänar gott på. Vad jag tar för det beror på hur mycket de vill se.

Män vill få betyg på sina dick pics

En annan grej vissa prenumeranter gör är att skicka bilder på sina könsorgan till henne, berättar hon.

– De är villiga att betala för att jag ska ranka deras dick pics, det är helt sjukt, säger Bente Fielding och skrattar.

Hur känns det att hålla på med Onlyfans?

– Det är ingenting jag hade rekommenderat att man gör om man är i ett ostabilt stadium rent psykiskt, säger Bente Fielding och utvecklar det med att det är lätt att man börjar tänja på sina egna gränser.

– Det börjar med att man säljer underklädesbilder och sen blir det värre. Man är ganska snabb med att utvidga sin egen gräns och tänka att jag kan tjäna mer pengar om jag också gör det här eller det där.

Hon tycker själv att hon har tänjt på sina egna gränser sen hon började.

– Jag tänkte att jag kommer lägga upp underklädesbilder, men sen blev det mer och mer tills jag i stället började att känna ”skit samma, herregud det är bara en kropp”.

– Men till slut kommer man till en gräns där man känner att nu är jag riktigt obekväm och då gör man det inte.

I poddstudion med gänget i Drottninggatan podcast trivs Bente Fielding som bäst säger hon.
I poddstudion med gänget i Drottninggatan podcast trivs Bente Fielding som bäst säger hon. Foto: Helena Karlsson

Det är just det att många tjejer har svårt att dra gränser för sig själva som många är kritiska mot och varnar för Onlyfans om – vad tänker du om den debatten?

– Jag tycker inte man borde hålla på med det om man inte känner att man har psyke nog att sätta gränser och stå på sig. Men jag orkar inte bry mig om vad folk har att säga om mig. Som jag ser det så lägger jag upp lite mer nakna ”Instagrambilder” och får cash för det.

Vad får du för kommentarer om att du väljer att ha Onlyfans?

– De flesta säger inte så mycket om det. Men om de gör det så är det kommentarer om att jag är mamma. ”Du har ju barn, ska du verkligen göra sånt?” men det påverkar inte min son som är två år nu. I framtiden tror jag att det kommer vara ganska normaliserat ändå, det är så många influencers som har det nu.

Influencern Bente Fielding: ”Folk letar fel på en hela tiden”Lista: Här är Värmlands största influencersVärmlands största influencers – så mycket pengar tjänar de

Artikeltaggar

Bente FieldingDrottninggatanInstagramKarlstadMänskligtNöje/KulturPodcastSociala medierVärmlands länYoutube

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.