Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamn vann borta mot Säffle

Publicerad:
Säffle HC förlorade mot Kristinehamns HT
Säffle HC förlorade mot Kristinehamns HT

Kristinehamn vann matchen borta mot Säffle i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro på fredagen. 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) slutade matchen.

– Vi gör en jättebra match men orkar inte riktigt ända fram, men många steg framåt än förra matchen. Svårt att få in pucken mål, vi får fortsätta jobba hårt, kommenterade Säffles tränare Fredrik Olsson.

Kristinehamns tränare Henrik Johansson tyckte till om matchen:

– Jag tycker vi gör en ganska blek match vad det gäller spelet fem mot fem, vi visar dålig energi och skall vara glada över siffrorna. Det som var bäst för dagen var vårt BP, vi dödar vid två tillfällen långa 3-5-spel. Sedan vill vi plussa för Gustav Svenssons målvaktsspel. Han räddade oss idag. Vi tar med oss tre pinnar från Säffle och siktar på en bättre prestation nästa fredag hemma mot Filipstad.

Segern var Kristinehamns fjärde på de senaste fem matcherna.

Kristinehamn tog ledningen efter 13.55, genom Linus Callenvik. Efter 3.20 i andra perioden nätade Filip Olsson, och gjorde 0-2. Kristinehamn tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 0-3 innan Säffle reducerade.

Därefter kontrollerade dock Kristinehamn spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 1-4.

Säffle har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Säffle stannar därmed på sjätte och sista plats, och Kristinehamn på andra plats, i tabellen.

I nästa match, fredag 20 januari 19.00, har Säffle Viking borta i Valhall, medan Kristinehamn spelar hemma mot Filipstad.

Artikeltaggar

HockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTSäffle HCSomashallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.