Hoppa till huvudinnehållet

Här är nya ägarparets planer för Folkan: ”Fantastisk byggnad – hört historier”

Publicerad:
Framöver ska det dansas på Folkan igen. Nya ägarparet Skyler och Martin Farm är igång med renovering och stortrivs som nyblivna Sunnebor: ”Aldrig varit med om vänligare folk innan, det är helt sjukt. Alla är jättesnälla och hjälpsamma. Helt underbart, vi älskar detta”. Foto: Privat

Nu har Folkan i Rottneros fått nya ägare.

Paret Skyler och Martin Farm vill väcka nytt liv i stället – samtidigt som besökare från förr ska känna igen sig.

– Drömmen växer för varje dag.

Efter att ha legat ute till försäljning ett par år ska förra nöjessamlingsplatsen Folkan ska öppna upp igen.

Nya ägarna Skyler och Martin Farm lockades ner från Sundsvall till Rottneros. Båda enas om att hon var den drivande bakom flytten söderut.

– Jag har aldrig varit i Värmland och vi började titta efter något. Egentligen var vi ute efter en enplansvilla utan renoveringsbehov, men detta blir perfekt, säger Skyler med ett skratt.

”Det är en fantastisk byggnad som vi hört historier om. Detta ska bli jättekul och drömmen växer för varje dag”, säger Skyler som tillsammans med Martin Farm är Folkans nya ägarpar.
”Det är en fantastisk byggnad som vi hört historier om. Detta ska bli jättekul och drömmen växer för varje dag”, säger Skyler som tillsammans med Martin Farm är Folkans nya ägarpar. Foto: Privat

Drev på för en flytt till Sunnetrakten gjorde även de kompisar härifrån som paret lärt känna via dataspelet World of Warcraft.

Paret var annars i färd med att öppna en djurpark i Tyskland.

– Vi köpte en färdig park och flyttade ner, men tröttnade snabbt på byråkratin. Det var bara papper, papper, papper.

”Moderna och locka yngre”

Ändrade planer alltså.

Och sen tre veckor tillbaks är paret sunningar och i gång med att rusta upp den klassiska festplatsen till något som påminner om glansdagarna.

– Vi kör igång Folkan så som det någorlunda sett ut sen innan. Scenen står ju kvar, så det blir spelningar med dansband och rockabilly, samtidigt ska vi vara moderna och locka yngre.

Paret ska till en början driva verksamheten själva- ”Vi satsar våra egna pengar och får se hur bra det går. Blir det lyckat tar vi in fler folk. Under spelningar kommer vi säkert behöva hjälp”, säger Skyler.
Paret ska till en början driva verksamheten själva- ”Vi satsar våra egna pengar och får se hur bra det går. Blir det lyckat tar vi in fler folk. Under spelningar kommer vi säkert behöva hjälp”, säger Skyler. Foto: Privat

Skyler och Martin har begärt in foton från folk i bygden på hur Folkan såg ut senast det begav sig.

– Vi vill återställa det och samtidigt sätta vår prägel. Det är en fantastisk byggnad som vi hört historier om. Detta ska bli jättekul och drömmen växer för varje dag.

”Sega norrlänningar”

Kafé, pub och bingokvällar är annat som Folkan 2.0 kommer att stå värd för.

– Maten blir lite influerad från norröver. Renskav och sånt.

Sammantaget förfogar paret nu över 2 300 kvadratmeter fördelat på tre våningar.

– Vi hyr ut affärslokaler och även förråd i källarvåningen, så något disco som det varit tidigare blir det inte nu.

Än är det lite kvar att ordna med innan Folkan står redo för besökare.
Än är det lite kvar att ordna med innan Folkan står redo för besökare. Foto: Privat

Gensvaret har varit positivt och många har velat se att stället öppnar fortast möjligt.

– Responsen har varit enorm och det finns de som hoppas att vi öppnar redan till sommaren, men det är tyvärr inte möjligt. Vi är sega norrlänningar och har inte så bråttom.

Renoveringen går vidare och fortsättning följer.

Framöver ska det i alla fall dansas på Folkan igen.

Artikeltaggar

DansbandDiscoDjurparkerHistoriaNöje/KulturRottnerosSundsvallVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.