Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad flygplats hoppas på fler linjer: ”Vi vill följa de önskemål som finns”

Publicerad:
Camilla Sperling, vd Karlstads flygplats, vill få värmlänningen ut i världen och världen till Värmland. Foto: Lisa Olaison

Pandemin är över och återhämtningen för flyget har börjat, även om det går långsamt. Detta påverkar Karlstad flygplats som jobbar hårt för att få fler flyg till Karlstad.

– Det som är annorlunda är ju pandemin. Många flygbolag led svårt och vittnar om att man inte är uppe i kapacitet än, säger vd Camilla Sperling.

Förra året fyllde Karlstads flygplats 25 år och avgångs- och ankomsttavlorna gapade tomma.

Nedlagda linjer och mångmiljonförluster – här är Karlstad airports 25 tuffa år

Nu är det nytt år och nya tag.

Camilla Sperling, vd på Karlstads flygplats, säger att de jobbar stenhårt för att få fler flyglinjer till Karlstad.

– Det är alltid flygbolagen som bestämmer var de ska flyga och trafikera. Det vi gör är att vi för dialog för att få dem intresserade och få dem att komma.

Hon har gott hopp om att de ska kunna presentera något men vet inte vad eller när det kan komma att bli.

– Det som är annorlunda är ju pandemin. Många flygbolag led svårt och vittnar om att man inte är uppe i kapacitet än, man är i uppstarten.

Vad för destinationer hoppas du på?

– Det handlar inte om några speciella linjer och jag vill inte nämna några. Vi vill följa de önskemål som finns, det som får värmlänningen ut i världen och världen till Värmland, säger Camilla Sperling.

Välbesökt när Karlstad airport firade 25 år: ’’Jobbar hårt för framtiden’’

Artikeltaggar

Camilla SperlingFlygplatserKarlstadKarlstads flygplatsTrafikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.