Hoppa till huvudinnehållet

Mitells önskan i skadekrisen – vill förstärka offensiven: ”Vi är för tunna”

Publicerad:
Tomas Mitell har ett ständigt pussel att lägga med laguppställningen. Helst hade han velat ha in ytterligare någon spelare i truppen.
Tomas Mitell har ett ständigt pussel att lägga med laguppställningen. Helst hade han velat ha in ytterligare någon spelare i truppen. Foto: Tommy Pedersen

Färjestads tunna offensiva besättning har varit ett problem den senaste tiden. Tomas Mitell hade gärna sett att den, om möjligt, förstärks inom kort.

– Vi har samma syn internt. Vi är för tunna och det tycker ”Walle” också, säger FBK-tränaren.

Per Åslund och Victor Ejdsell ser ut att kunna missa flera matcher och Tomas Mitell vet inte om det handlar om en eller flera veckors frånvaro på duon i nuläget.

Förstärkning av truppen hade därmed varit välkommet, men inte till vilket pris som helst.

– Det är klart att om vi hade betalat spelare tre gånger mer än de kanske är värda så hade vi kunnat ha flera förstärkningar här direkt. Men det ska vara rätt spelare till rätt pris och där har vi samma syn internt, säger Tomas Mitell och tillägger:

– Det är som vanligt, ”Walle” har uppsyn och kollar runt på marknaden. Men det är som alla kan se inte jättelätt att hitta spelare. Vi tittar runt men är också nöjda med det vi har så det är en balansgång.

Spelare som Victor Ejdsell, Per Åslund, Remi Elie och flera andra kan användas på flera positioner. Något som gör att valmöjligheterna att ta in spelare utifrån växer.

– Vi kan göra plats lite varstans. Det är väl Westfält och Linus som definitivt ska vara i mitten. I övrigt har vi lite platser att flytta runt på. En bra spelare som hjälper oss till ett hyfsat pris så kan vi nog lösa en lineup efter det.

Hur långt borta är Ejdsell och Åslund från spel?

– Det är inte säsongen i alla fall. Sen om det är en två eller tre veckor, det vet jag inte. Förhoppningen är väl kanske nästa torsdag, men det kan bli mer.

Det är främst på forwardssidan FBK ser behovet av förstärkning. Bland backarna ser det, just nu, ganska ljust ut.

– Just nu är vi skadefria förutom Wikstrand, vi räknar potentiellt in att han skulle kunna vara tillbaka runt februari och få 10-15 grundseriematcher. Men är vi skadefria på backsidan ser jag inget jättebehov, det är samma på forwardssidan egentligen. Är vi helt fullt behöver vi kanske inga forwards heller, men hur ofta är vi det?

Inför Luleå

Ett glädjebesked för Färjestad var att Theodor Lennström var tillbaka i full träning under onsdagen. Tomas Mitell hoppas att han ska kunna spela mot Luleå.

Därmed ser Axel Bergkvist ut att hoppa upp som center som det flaggades för redan under gårdagen.

– Vi tror att det blir bästa lösningen.

Hur är känslan inför matchen, bara jobbigt med alla skador eller också lite spännande med nya roller och formationer?

– Man får se det positivt. Kan vi hitta ett sätt att hjälpa laget till vinst och ta en bra position inför fortsättningen så är det bra. Det spelar på något sätt ingen roll hur det ser ut i omgång 33 och vi ska ge oss chansen att vinna.

Är planen att matcha de ledande spelarna lite extra?

– Det har vi gjort hela tiden höll jag på att säga... Men det blir en balansgång var matchen tar vägen. Vi får utnyttja powerbreaks och timeouter.

Luleå ligger inför mötet elva och Färjestad parkerar på plats fyra. Senast lagen stötte på varandra blev det målsnålt, Tomas Mitell tror på något liknande nu.

– Det lär väl inte bli 7-6, det har jag svårt att tro. Vi ska upp och kriga, då kan vi absolut vinna mot Luleå.

FBK:s kedjor

Michael Lindqvist, Remi Elie, Joakim Nygård

Marcus Nilsson, Marcus Westfält, Daniel Viksten

Oscar Lawner, Axel Bergkvist, Jonathan Andersen

Eric Engstrand, Patrik Lundh, Lucas Forsell

Lennström tillbaka när Färjestad tränade: ”Hoppas på spel”Wallin om skadeläget i FBK: ”Kan vi göra vårt lag bättre kommer vi att göra det”

Artikeltaggar

FärjestadIshockeyPer ÅslundSportTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.