Hoppa till huvudinnehållet

Politiskt beslut om elstöd till idrottsföreningar

Publicerad:
Kommunstyrelsen i Hagfors har beslutat om ekonomiskt bidrag till idrottsföreningar som stöd till ökade anläggningskostnader.
Kommunstyrelsen i Hagfors har beslutat om ekonomiskt bidrag till idrottsföreningar som stöd till ökade anläggningskostnader. Foto: Helena Karlsson

De höga elpriserna gör att det också är dyrt att driva idrottsanläggningar. Därför har kommunstyrelsen i Hagfors beslutat om extra ekonomiskt stöd till tre idrottsföreningar och en idrottsallians.

Det var under måndagens kommunstyrelsesammanträde som det beslutades att Ekshärads Slalomklubb får 200 000 kronor, Ekshärads Skidförening 50 000 kronor, Hagfors Fotbollsallians 100 000 kronor och Hagfors-Uddeholms ridklubb får 50 000 kronor i ekonomiskt stöd.

– Det här är anläggningar som är betydelsefulla på många olika sätt både för personer som bor i kommunen och för personer utifrån som besöker anläggningarna. Utan stödet så har man deklarerat att man inte klarar av att köra igång. Skulle vi driva det här i egen regi vet vi ju att det skulle bli en betydande fördyring. Samtidigt har vi gått ur en pandemi, där många mått psykiskt dåligt och man har rört sig mindre, därför är det här väl investerade pengar utifrån just den aspekten att både ungdomar och äldre ges möjlighet att nyttja anläggningarna, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Han tillägger:

– Det är en engångsföreteelse just nu, men sedan får vi se vad som händer framledes.

Det var politisk enighet i beslutet. Det slutliga beslutet tas i kommunfullmäktige.

– Jag tror inte att det blir några diskussioner framöver om det heller. Jag tror nog att vi kommer att vara eniga om detta hela vägen, säger Socialdemokraternas andranamn Malin Ericsson som också är ledamot i kommunstyrelsen.

Artikeltaggar

BeslutEkshäradHagforsJens FischerKommunstyrelsenOberoende realisterPolitikSocialdemokraternaUddeholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.